Voor de eerste aflevering van mijn YouTube programma SuccesAllochtoon, waarin ik als allochtoon op zoek ga naar succes, ben ik langs geweest bij Amma Asante in de tweede kamer om te praten over identiteit. Ben ik een Nederlander, Armeen, allochtoon, allemaal tegelijk of geen van deze?

Behalve dat identiteit een hot thema was de afgelopen verkiezingen, is het ook een best belangrijk onderwerp in het najagen van je ambities en om je dromen waar te maken op de arbeidsmarkt. Je wordt nog vaak hard afgestraft als je trots bent op je etnische roots en die wil uitdragen. Als je (deels) wilt vasthouden aan je eigen cultuur, normen, waarden en tradities en tegelijkertijd onderdeel wilt zijn van dit land.

Sommige mensen, zoals Amma Asante, is het wel gelukt om haar trots op haar roots uit te durven dragen en ook nog eens maatschappelijk en economisch succesvol te worden. Ik vraag me af hoe sommige mensen, zoals mevrouw Asante, het lukt om dat te bereiken. Dus ben ik langs geweest om erover te praten met haar en van haar te leren.

Één van de mooiste dingen die ze zei, was dat je wordt gevormd door verschillende factoren die jouw identiteit bepalen. Wat ik ook mooi vond, was dat ze zei dat je trots moet zijn op je etnische afkomst en dat dat je juist uniek maakt en het juist je kracht is. Kijk zelf maar en laat je, net als ik, inspireren door deze Ghanese, super inspireerde vrouw!

Abonneer je op onze YouTube kanaal voor meer afleveringen.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in