Rivelino Rigters, ook bekend als rapper BlackRockStar, wil terug naar de gevangenis. Dit keer niet als delictpleger, maar juist om andere gevangenen te helpen om op het goede pad te komen. Hij heeft wel hulp nodig. 

Op 13-jarige leeftijd werd Rigters veroordeeld. Hij kreeg een gevangenisstraf en taakstraf. Hij was een Amsterdams straatjongetje die inbraken pleegde en deed aan drugshandel. Dat duurde niet lang, want hij werd gepakt en veroordeeld. In de gevangenis ontdekte hij twee dingen; God en muziek. Vooral rapmuziek. Dat werd zijn uitlaatklep en zijn redding.

Door muziek kon Rigters zich uiten op een vredige manier. Ook kon hij zijn creativiteit erin kwijt. Hij ging verder met muziek en verliet het straatleven. Daarbij kwam later nog theater en ging hij zijn eigen voorstelling maken en daarmee toeren. Rigters heeft zijn uitlaatklep en zijn redding gevonden.

Hij gelooft er dan ook in dat muziek en theater de redding voor anderen kunnen zijn. Het kan velen van de straat houden en ze erbij helpen om hun leven te beteren.

Rigters geeft in Nederland dan ook veel workshops in de gevangenissen. Vooral aan jongeren. Nu wil Rivelino naar, onder andere, Suriname om daar jongeren in de gevangenis te helpen om op het rechte pad te komen, door middel van muziek en theater. Hij wil ze helpen een uitlaatklep te vinden en een doel.

Daarom is Rigters een crowdfunding campagne begonnen. Hij heeft namelijk financiële middelen nodig om zijn reis te bekostigen en alles wat erbij komt kijken. Zoals de materialen, het produceren van CD’s en het weggeven van zijn boek “De keuzes die je maakt”.

Wie Rivelino zijn nobele doel wil steunen, kan op zijn campagnepagina op VoorDeKunst een donatie doen. Een donatie verschilt. Het mag 750 euro, maar het mag ook 10 euro zijn. Alle kleine beetjes helpen. Dus wil je Rivelino helpen om terug naar de gevangenis te gaan om gedetineerden te helpen om op het rechte pad te komen? Dan kun je via deze link doneren.

We wensen Rivelino heel veel succes!
En wil je Rivelino zijn verhaal horen en hem zien optreden? Kom dan naar één van de voorstellingen van de Voorbeeld Allochtoon Theatershow bij jou in de buurt. 


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in