Het is een historisch moment! Spanje, Noorwegen en Ierland gaan Palestina officieel erkennen als staat en hopen hiermee een einde te maken aan de gruweldaden van Israël. 

28 mei 2024 is de dag waarop deze drie landen de Palestijnse staat zullen erkennen. “Netanyahu bombardeert nog steeds ziekenhuizen en scholen en laat kinderen en vrouwen achter in de kou zonder eten. We hebben de plicht om te handelen, net als in Oekraïne”, zegt de Spaanse premier Pedro Sánchez de beslissing.

Historische uitspraken
“We moeten het enige alternatief dat een politieke oplossing biedt voor zowel Israëliërs en Palestijnen in leven houden,” zei de Noorse premier Jonas Gahr Støre in een toespraak. De Ierse premier Simon Harris spreekt van een historische dag en verwacht dat er snel meerdere landen volgen.

De ultrarechtse Israëlische regering reageert is woedend op de landen om het vredesproces weer op gang te brengen. Israël roept zijn diplomaten per direct terug uit Noorwegen en Ierland. Minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz dreigt ook om de ambassadeurs uit Spanje te laten terugkeren naar Israël.

Nederland 
Inmiddels erkennen 10 van de 27 Europese-lidstaten Palestina als staat. Nederland zit helaas niet bij de 10 landen en is nog steeds pro-Israel en is bezig om olie op het vuur te gooien.


Meer van dit? Volg ons op Facebook, LinkedIn en Instagram


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in