Theatershow

   Theatershow Voorbeeld Allochtoon    

De Voorbeeld Allochtoon theatershow is een inspirerend, humoristisch en ontroerend programma over het najagen van ambities, over vooroordelen, discriminatie, en (vooral) doorzettingsvermogen. Op het podium staan allochtonen (kan dat woord eigenlijk nog wel gebruikt worden? De show geeft er een verrassend antwoord op!), mensen van vlees en bloed, die hun persoonlijke verhaal vertellen. Soms wrang, soms vervreemdend, verrassend vaak uiterst humoristisch, maar altijd energiek en hoopvol. Middels hun verhalen toont de show het beeld van een multiculturele samenleving, die zoekt naar vormen van zelfliefde, verbinding en wederzijdse acceptatie. Het anders zijn wordt niet uit de weg gegaan, maar juist benoemd, onderzocht en vooral gevierd. De show is een feest. In alle opzichten. Behalve inspiratie en entertainment bied deze show ook inzicht: het programma zal je blik op de wereld blijvend veranderen. Of je nou autochtoon of allochtoon bent.

   George Arakel     

VBA_photo_hr_01George Arakel kwam in 1997 samen met zijn moeder en zus als asielzoeker naar Nederland. Toen ze in 2000 verblijfsvergunning kregen en verhuisden naar Stadskanaal, kreeg hij met (alledaags) racisme en groepen neonazi’s te maken. Hij raakte verbitterd en ging de straat op. Hij werd de typische allochtone straatjongen. Crimineel. Perspectiefloos. Wantrouwig. Hij vroeg zich af: ‘Is dit hoe ik wil leven?!’ Het antwoord was een eenduidig ‘nee’. In 2011 gooide hij het roer 180 graden om. Hij besloot zijn verbitterdheid, ervaringen met racisme, zijn verleden op straat en de huidige spanningen in de samenleving te gebruiken om niet alleen zichzelf, maar vooral Nederland vooruit te helpen. Zijn droom ‘Voorbeeld Allochtoon’ was geboren, een platform dat allochtone jongeren de gelegenheid wil bieden hun verhalen van tegenslag en achterstand, maar nadrukkelijk ook veerkracht en ambitie met een breed publiek te delen.


Hieronder tref je de speellijst aan die al bekend is. Staat jouw stad er niet tussen en wil je op de hoogte blijven van de theatershow en toekomstige steden? Klik dan hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief.