Member Directory

Master-student cultuursociologie aan de universiteit van Amsterdam. Zijn kroeshaar leidt geregeld tot vragen over zijn afkomst. Het antwoord: half Belg en half Nederlands. Zijn hart ligt bij het schrijven, waarmee hij hoopt bij te dragen aan een constructieve dialoog over gelijkwaardigheid en respect.

Schrijver en activist met Roots uit Irak. In het leven gedreven door liefde van en voor familie. In het verleden gewerkt als journalist in Egypte en momenteel actief in de anti-racisme beweging en de Palestina solidariteitsbeweging.

Van Turkse origine. 25-jarige eigenaar van een juridisch advies- en incassobureau in Amsterdam. Daarnaast zit zij sinds 19 maart 2014 voor de Partij van de Arbeid in het Algemeen Bestuur van het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. Kenmerkend voor Münire in haar dagelijks leven is de diepe liefde die zij voor dieren koestert.

Haar studieachtergrond is Rechten en Human Resource Management. Met haar adviesbureau 'Verander' wil ze de positie van de allochtone vrouw verbeteren zowel op de arbeidsmarkt, als in hun persoonlijk leven. Momenteel schrijft ze een autobiografie. Ze geniet van de dagelijkse dingen zoals het fluiten van de vogels op de vroege ochtend en regendruppels die op haar gezicht vallen. Haar motto: 'believe and good things will happen.'

Oprichter van echte liefde kent geen kleur en jouw recht van spreken. Ik ben politiek actief. En ervaringsdeskundige op verschillende vlakken. Ik merk dat steeds meer mensen een label krijgen en slachtoffer worden van de vooroordelen en oordelen van de maatschappij of door andere mensen. Hier wil ik tegen strijden. Ik kom op voor jouw en mijn recht!

Een kind van de wereld, zo voel ik me. Sinds de tienerjaren opgegroeid tussen de meest veelzijdige en rijke culturen die jij je maar kan bedenken, hoofdzakelijk de Surinaamse. Ik voel me dan ook net zo allochtoon als ieder ander, maar bovenal voel ik me een verbonden en betrokken mens. Deze smelt pot van culturen hebben mij gemaakt tot de rijke man die ik vandaag de dag ben. Ik voel me namelijk rijk, rijk aan kennis en ervaring. Ik ben een man met een missie, een mening en een eigen waarheid en die steek ik niet onder stoelen of banken. Gerechtigheid, gelijkheid en balans zijn voor mij woorden die als muziek in de oren klinken en waar ik dan ook volledig voor sta en mij voor inzet. Schrijven is mijn passie, want van mijn hart een moordkuil maken zal ik niet doen, nooit niet. Een liefde.

Turkse roots. Was tot 2013 werkzaam bij defensie. Na de middelbare school heeft hij een jaar rechten en politicologie gestudeerd in Amsterdam. Uiteindelijk is hij naar de Koninklijke Militaire Academie gegaan om daar de officiersopleiding te gaan doen. Nederlanders vinden over zichzelf dat ze tolerant zijn en niet-racistisch, maar Selvi heeft daar andere overtuigingen over, er valt ongelofelijk veel te verbeteren wat betreft diversiteit, racisme-bestrijding en het verminderen van institutioneel racisme. Hij wil zijn inzichten inzetten om via ‘het geschreven woord’ Nederland een beter land te maken.

Geboren en getogen in Nederland, door een Armeense vader en een Syrisch-Orthodoxe moeder, die beiden gestempeld werden als Turkse vluchtelingen. Vanuit huis altijd meegekregen dat je met hard werken kan bereiken wat je wilt. Ik heb in combinatie met de doelen in mijn leven, gekozen om Nederlands en Internationaal & Europees Recht te studeren aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Onrechtvaardigheid trekt mij namelijk erg aan. In mijn ogen moet iedereen werken voor wat ze willen, maar tegelijkertijd behoort iedereen wel dezelfde kansen te krijgen. Mijn no1 regel: zoek potentie tot groei in elke situatie. Niet gevonden? Creëer het dan!

Karim, 27-jarige Utrechter. Is ambitieus, houdt van hardlopen, mag een echte familiemens genoemd worden en heeft nooit een ochtendhumeur! Hij kan erg genieten van de stilte en leert zichzelf daardoor ook heel goed kennen. Een goed boek of een pen en kladblok is vaak zijn gezelschap. Karim is mede-oprichter van Stichting Made in Prison. Niet alleen wil hij de positie van jongeren versterken in Nederland, ook levert hij een bijdrage aan de positieve terugkeer van mensen uit detentie. Hij heeft een sterke drive, incasserings- en doorzettingsvermogen, en denkt graag in mogelijkheden.