Member Directory

Geboren in Angola. Inmiddels woon ik al een tijd in Nederland en heb zowel een Angoleze als Nederlandse beleving. Met mijn eigen onderneming Nkonzo Media wil ik bijdragen aan ontwikkeling van de media en internet. De focus ligt op de verbetering van de verstoorde visie die bestaat over Afrika en haar mensen. Daarnaast vind ik het belangrijk om niet alleen consument maar ook producent te zijn van het internet-tijdperk.

Gilbert Williams komt uit Utrecht. Hij is onder andere voorzitter van Stichting MCNW Multicultureel Netwerk, eigenaar van Le Chique Wonen, managing partner bij Prevention is the Key en mentor bij Father Figure in Amsterdam-Zuidoost.

Assistent professor aan de Universiteit van Amsterdam en hoofd sociale wetenschappen bij de Amsterdam University College. Hij is in 1979 als kind de oorlog in Eritrea ontvlucht met ouders en zussen, en na een spannende reis in Nederland beland. Hij is altijd betrokken geweest bij de Eritrese gemeenschap, met name om onderwijs te promoten, net als zijn moeder, grootvader en betovergrootouder.

Woont in Brussel, doctoreert in Antwerpen en is van Palestijnse oorsprong. Montasser behaalde zijn bachelor -en masterdiploma aan de Katholieke Universiteit Leuven in de taal -en regiostudies: arabistiek en islamkunde, ook volgde hij een master in de Wereldsgodsdiensten, Interreligieuze Dialoog en Religiestudies aan diezelfde universiteit. Bovendien studeerde hij Jewish History, Thought and Civilisation aan het Institut d’Etudes du Judaïsme van de ULB. Vandaag de dag doet hij als doctoraatsonderzoeker in de Politieke Wetenschappen een onderzoek naar de beweegredenen van Belgische moslims om als strijders naar het Midden-Oosten trekken.

Meseret Bahlbi (1987) is marketeer en voorzitter YPFDJ Nederland. Afgestudeerd in International Business. Momenteel bezig met het opzetten van een marketing en evenementenbureau. Heeft in 2012 een half jaar stage gelopen in Eritrea en is actief betrokken bij het Eritrees Platform Nederland. Geeft als vrijwilliger geschiedenislessen aan Eritrese jongeren in Amsterdam. Daarnaast is hij schrijver en actief lid van New Urban Collective.

Geïnspireerd door reizen, cultuur en mensen. Geboren in Rotterdam maar woonachtig in Amsterdam. Student Politicologie en Economie omdat ik niet kan kiezen. Moslim omdat ik met spiritualiteit in aanraking ben gekomen tijdens mijn reizen. Journalist en gastspreker om maatschappelijk betrokken te blijven. Na mijn studie: heel lang op reis, de echte wereld zien en uiteindelijk emigreren naar India om daar een allochtoon te zijn omdat ik me al allochtoon voel. Mijn doel: niet rijk worden door geld maar rijk worden door mijn oneindige zoektocht naar identiteit.

20 Jaar, uit Den Haag, een" over-thinker”. Goed in uitstellen en houd van dansen en zingen ondanks dat ik dat helemaal niet kan. Een feminist en altijd geïnteresseerd in wat andere mensen aan het doen, of aan het bedenken zijn. Houd heel erg van lezen en geef mijzelf graag de ruimte om slechte gedichten of verhalen te schrijven omdat het op z'n minst grappig is om terug te lezen. Als ik ergens verslaafd aan ben is het TEDx en Ben & Jerry ijs eten. In 2015 begin ik aan European Studies, waar ik heel erg naar uitkijk.

Ze hobbelt tussen Rotterdam en Den Haag, is scherp, ad rem, verschrikkelijk nieuwsgierig, eigenwijs en vooral sociaal en professioneel. Met enthousiasme, oprechtheid en passie interviewt zij inspirerende allochtonen om dat weer met ons te delen. Willemijn is een mengelmoes, alleen zijn we er nog niet helemaal achter wat voor mengsel.

Miguel Heilbron is econoom en ingenieur en heeft werkervaring in Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. In Nederland werkte hij ondermeer als visieontwikkelaar, adviseur, onderzoeker, columnist, trainer en presentator. Miguel werkt momenteel bij VC4Africa (Venture Capital for Africa), en via zijn eigen bureau Worldwide Perspectives.