Knevel & Van den Brink claimen op hun website dat na hun uitzending van vanavond zwarte piet een nieuw uiterlijk zal hebben. Dus dat Zwarte Piet er voor altijd anders uit gaat zien na vandaag. „Vanavond is de Zwarte Piet van de toekomst te zien in Knevel & Van den Brink,” weten ze zelf te melden.

In hun programma is vanavond Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed te gast. Volgens Knevel & Van den Brink zal zij vanavond het nieuwe uiterlijk van de Zwarte Piet karikatuur onthullen. Het nieuwe uiterlijk is gebaseerd op vele gesprekken met voor- en tegenstanders van Zwarte Piet heeft ze verteld aan Knevel & van den Brink. En dan met nadruk op vele gesprekken.

Ineke Strouken heeft maanden in gebruik genomen om met deze vele, 20 van de ruim 17 miljoen inwoners van Nederland, te spreken over de Zwarte Pieten kwestie. Op basis van die vele 20 gesprekken bedacht Strouken hoe het uiterlijk van de Zwarte Piet moet eruit komen te zien om de karikatuur toch in leven te houden.

Dik een half jaar geleden werd het uiterlijk van de Zwarte Piet karikatuur ook „aangepast”. De verandering was dat de Zwarte Piet geen grote, ronde oorbellen meer zou dragen. Want ook toen was er maanden lang gesproken met vele mensen en was er hoor en wederhoor. Toen bleek blijkbaar dat de oorbellen van de Zwarte Piet de boosdoeners waren in de hele discussie.

Zet uw televisie vanavond vooral om 23:00 uur op Nederland 1. Want dan gaan Knevel & van den Brink schitteren samen met het nieuwe uiterlijk van… Nieuwe uiterlijk van wat eigenlijk? Ojah, Zwarte Piet.

 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

2 REACTIES

  1. Ik zou zeggen, tegen alle gezinnen met jonge kinderen, vier het voortaan thuis en blijf weg uit de Sinterklaasoptochten .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in