Veel allochtonen hebben voor de westerse wereld een “moeilijke naam” of een “ongewone naam” of zelfs een naam die totaal anders wordt gelezen en daarmee een andere betekenis krijgt in de westerse wereld en dat kan soms voor moeilijkheden zorgen.

Facebook blokkeerde enkele keren in Australië een en dezelfde man met een Vietnamese achtergrond, omdat Facebook niet geloofde dat zijn opgegeven naam zijn echte naam is. Hij heet: Phuc Dat Bich.

Op een gegeven liepen de frustraties bij hem zo hoog op dat hij iets ongewoons deed. Hij maakte een foto van zijn paspoort en postte dit op Facebook met een bericht erbij. Deze foto werd meer dan 123.000 keer gedeeld.

“Ik vind het uitermate irritant dat niemand mij gelooft als ik zeg dat dat mijn officiële naam is,” vertelt hij. “Ik ben beschuldigd van het gebruiken van een valse en misleidende naam en dat vind ik zeer beledigend”

Hij zegt dat zijn frustraties en de misverstanden zijn ontstaan door het gebrek en inzicht van het westen en dat vreemde namen voor hen “iets grappigs” lijken.

“Het is dat ik een Aziaat ben. Of niet?” vroeg hij in zijn post.

Het is niet de eerste keer dat Facebook gebruikers heeft geblokkeerd om dezelfde reden. Onlangs werd een vrouw geblokkeerd door Facebook omdat haar voornaam Isis is. Ze tweette dat Facebook dacht dat ze een terrorist was.

De sociale media gigant heeft een authentiek beleid voor het controleren van namen om haar gebruikers verantwoordelijk te kunnen stellen voor wat ze zeggen op Facebook.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in