Een onbekende man stond geblinddoekt op de Place de la République in Parijs met zijn armen wijd open knuffels aan te bieden aan voorbijgangers om het vertrouwen tussen moslims en niet-moslims te herstellen.

Op de borden die hij mee had stond: ‘Ik ben moslim en ze zeggen me dat ik een terrorist ben. Ik vertrouw jou, vertrouw jij mij? Indien ja, omhels me.’

Vele rouwende omstaanders barstten in tranen uit en de Parijzenaars stappen zonder twijfel op de man af om hem te omhelzen. Op de beelden is de ontroering duidelijk te zien. Pak gerust wat zakdoekjes voordat je de video gaat bekijken.

Na afloop doet de onbekende man zijn blinddoek af en spreekt de omstanders toe.

“Ik wil jullie vertellen dat ‘moslim’ niet per se terrorist betekent. Een terrorist is een terrorist, iemand die andere mensen vermoord voor niets. Een moslim zou dat nooit doen. Onze religie verbiedt dat.”

Er zijn al vele positieve reacties gekomen op de video. Het is inmiddels meer dan 300.000 keer bekeken en duizenden keren gedeeld.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in