Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter


De Django Unchained actrice Daniele Watts is woedend en gekwetst. Ze werd onlangs in de boeien geslagen omdat agenten haar hadden aangezien als een prostituee. Watts zoende met haar wit gekleurde man in het openbaar en dat was aanleiding genoeg voor de politie om haar aan te zien voor prostetuee.

Gisteren deelde de zwarte actrice haar verhaal op de sociale media website Facebook. Daniele Watts wandelde samen met haar witte man Brian James Lucas door de straten van Los Angeles, toen er twee agenten op haar afliepen. Ze vroegen de twee om zich te legitimeren, maar Watts vond dat totale onzin. Ze wist niet wat ze fout had gedaan en er was geen geldige aanleiding voor. De agenten wilden haar dat niet uitleggen en sloegen haar direct in de boeien.

“Ik werd opgepakt omdat ik weigerde toe te geven dat affectie tonen in het openbaar een misdaad is.”

De actrice deelde ook een foto waarop ze aan het huilen is.

Prostituee en klant

Ook haar witte man Brian James Lucas postte op Facebook het verhaal. 

“Uit de vragen van de agenten kon ik opmaken dat ze een blanke man en een donkere vrouw in een kort broekje zagen, en meteen dachten dat we prostituee en klant waren.”

Toen de agenten beseften dat ze een pijnlijke fout hadden gemaakt, lieten ze de actrice direct gaan.

‘Ik werd opgepakt omdat ik weigerde toe te geven dat affectie tonen in het openbaar een misdaad is’


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.