Saaie en moeilijke lesvakken op school hoeven helemaal niet saai en moeilijk te zijn. Deze lerares is de coolste lerares ooit en bewijst dat saai lesmateriaal ook leuk kan zijn en makkelijk onthoudbaar.

Harriett Ball geeft in de volgende video les over het metriek stelsel, wat gaat over het meten van bijvoorbeeld afstanden, gewichten en temperatuur. Voor jonge kinderen erg saai en ook moeilijk en een beetje verwarrend al die afkortingen met cm, cl, L, m, km enzovoorts. Daar heeft deze lerares een aangename oplossing voor bedacht.

Ze heeft een leuke rijm in elkaar gezet om al die afkortingen en de bijbehorende informatie te onthouden. Met haar haar handen klapt ze er af en toe een leuke beat bij en al zingend leert ze de kinderen haar rijmpje terwijl ze op haar schoolbord wijst naar de afkortingen. Saaie dingen lekker swingend leren.

Eerlijk is eerlijk, je wilt met de rijm mee doen terwijl je met je voet een beat stampt en na vier keer herhalen krijg je het niet meer uit je hoofd. Harriett Ball is zeker de coolste lerares met een mooie stem!


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in