In het duel tussen Villarreal en FC Barcelona van zondagavond gooide een racistische fan van Villarreal een banaan naar Barca-speler Dani Alves.

Vervolgens geeft de Braziliaan het perfecte voorbeeld hoe je met racisme kan omgaan. Hij pakt de banaan op en eet het vervolgens op vlak voordat hij een hoekschop neemt.

Het duel eindigde in een 3-2 overwinning voor FC Barcelona.


Vaker doelwit van racisme

Alves gaf vorig jaar al aan dat overal waar hij komt doelwit is van racisme. In een wedstrijd tegen Real Madrid in 2013 maakten supporters van de Madrilenen apengeluiden naar de verdediger van Barcelona.

Na de wedstrijd zei Alves dat humor de beste manier is om racisme tegen te gaan. “We hebben hier al heel lang mee te maken in Spanje, je moet het met een korreltje zout nemen. We gaan dit niet gauw veranderen. Als je er geen punt van maakt, hebben racisten er ook niets aan.”

Nederland
Ook de Nederlandse voetbaltribunes zijn niet vrij van racisten. Supporters van FC Den Bosch maakten oerwoudgeluiden op de tribunes als AZ-speler Jody Altidore aan de bal kwam.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

1 REACTIE

  1. Het wordt steeds gekker op deze wereld. Racisme wordt alleen maar erger. Ik ben zelf Nederlander (autochtoon) maar geen racist maar veel mensen om mij heen beginnen steeds racistischer te worden. Echt schandalig. Bij ons op de voetbal club. Wordt vaak naar andere spelers met een andere afkomst geroepen ”Minder minder minder” of bosneger en dat soort dingen.

    Ik vind dat Alvis het goed heeft opgelost maar ik vind het ook terecht als hij die turbines in was gesprongen en wat rake klappen had uitgedeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in