De 29 jarige blanke man uit Arnhem die een sollicitant afwees omdat hij “een neger is”, is door de rechter schuldig bevonden aan discriminatie wegens ras en huidskleur. Hij moet papier prikken en heeft een werkstraf gekregen van 40 uur. 

In een mail die de blanke man uit Arnhem, die bij een elektronica zaak werkt, naar zijn baas stuurde schreef hij over de sollicitant Jeffrey Koorndijk: ”Heb nog even gekeken is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger).” De jongen die solliciteerde werd vervolgens afgewezen per mail. Per ongeluk kwam de e-mail die de blanke medewerker naar zijn baas had verzonden ook bij de sollicitant terecht. Die deed aangifte wegens discriminatie.

De blanke man zegt dat de e-mail, die hij naar zijn baas stuurde om zijn mening over de sollicitant kenbaar te maken, “een grapje” was. Volgens hem gaan ze binnen het bedrijf met sollicitanten om alsof ze ‘grapjes’ zijn. Helaas was de man in zijn mail vergeten ‘HA HA HA’ te zetten. Blijkbaar heeft hij er zelf niet om hoeven te lachen.

Ook de rechter in Arnhem heeft er niet om kunnen lachen. De rechter gelooft evenmin dat de tekst niet discriminerend was bedoeld. Hij is schuldig bevonden aan het “opzettelijk discrimineren wegens ras, binnen de uitoefening van zijn beroep.” Voor de rechtbank is duidelijk dat de verdachte zijn werkgever adviseerde om Koorndijk niet uit te nodigen voor een gesprek. En de voornaamste reden daarvoor was zijn huidskleur. En daarom krijgt de man een werkstraf van 40 uur. Iets meer dan een week fulltime werken.


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in