Elk volk heeft zo z’n eigen rotte appels. Zo ook het volk van de blanke Nederlanders. Terwijl de laatste tijd de racistische uitingen in Nederland steeds meer aan het toenemen zijn, vragen de ”goede blanke Nederlanders” zich af wat ze daar tegen kunnen doen omdat er een groepje is dat het verpest voor hun bij de mede burgers van allochtone achtergrond.

Dat racisme in Nederland bestaat kunnen we niet meer ontkennen en dat racisme in Nederland toeneemt kunnen we ook niet meer ontkennen. De groep die nogal fel en aardig racistisch reageert op allochtone burgers is steeds meer aan het groeien, ook dat valt niet te ontkennen als we rond snuffelen op het internet en in de media.

Veel ”goede Nederlanders” distantieren zich van het gedrag van hun mede-autochtonen. Deze groep wil laten zien dat zij zich niet kunnen vinden in de racistische uitingen van anderen en dat is natuurlijk een goede zaak. Maar veel van hen weten niet zo goed wat zij tegen deze racistische uitingen kunnen doen om de allochtone mede-burgers actief en effectief bij te staan.

Deze zwarte vrouw in de video schetst een waargebeurd verhaal dat haar en haar blanke zus met blauwe ogen overkwam tijdens het shoppen en geeft een oplossing wat de witte mede-burger kan doen tegen racisme van soortgenoten in nog geen 4 minuten. We kunnen er in Nederland veel van leren. Het kijken en verspreiden waard dus.

Like ons op facebook en volg ons op twitter

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in