EDUCATIEF  Ieder weldenkend mens probeert zo ver mogelijk van hokjesdenken vandaan te blijven. Denken in hokjes hoort niet. Volgens sociaal psycholoog professor doc. Daniel Wigboldus zit er in ieder van ons een hokjesdenker. 

“Stereotypen spelen een belangrijke rol in als wij een oordeel vormen over een ander,” zegt professor Wigboldus. Hij laat zien dat ondanks de slechte reputatie van een hokjesdenken, categoriseren juist functioneel is. Je dag doorkomen zonder de wereld om je heen in hokjes te stoppen, is zelfs onmogelijk. Hij legt uit hoe moeilijk ons leven zou zijn als we niet aan hokjesdenken deden.

Deze gedachtegoed komt dan ook erg overeen met de gedachtegoed van voorbeeld-allochtoon.nl en de reden van het ontstaan van ons. Niet tegen hokjes zijn, maar deze inzetten voor het positieve.

Foto: © Universiteit van Nederland


Op de hoogte blijven van meer educatieve artikelen? Like ons dan op Facebook

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in