LINDA Magazine maakte in de laatste editie van het magazine een portretserie met de titel ‘verrukkelijke billen’. Dat schoot bij veel vrouwen met Afrikaanse roots in het verkeerde keelgat. Als tegenreactie zijn deze vrouwen een campagne gestart met de titel ‘wij zijn meer dan billen’.

LINDA Magazine maakte een portretserie over Afrika. De portretserie bevat voornamelijk beelden van bossen en dieren in Afrika. Als aanvulling lindamaakte het magazine ook een portretserie van vrouwen met Afrikaanse roots met de titel ‘verrukkelijke billen’ waarin niet de vrouw, maar haar billen centraal staan. Bij het plaatsen van een oproep om een geschikte dame te vinden, vermeldde Linda dat zij opzoek waren naar “Afrikaanse vrouwen met grote billen”. Vervolgens verscheen deze foto in het magazine. Een Afrikaanse vrouw met de nadruk op haar grote billen.

Vrouwen met Afrikaanse roots reageren boos. “Dus vrouwen met minder billen zijn niet oke?” is één van de reacties. Veel vrouwen met Afrikaanse roots vinden dat de beeldvorming van hen zo misvormd wordt. Daarom komen zij met een campagne met “verrukkelijk” en daarachter wat de kwaliteit van die vrouw is.

Dominique Snip, één van de vrouwen die deze actie tegen Linda is gestart, maakte een afbeelding van zichzelf met de tekst “Verrukkelijke onderneemster”. Zij vindt dat Linda dat ook had moeten doen.

“Kom op, we zijn toch veel meer dan onze ‘grote achterwerken’ alleen? Wat schetst mijn verbazing? Blader ik door Linda Magazine nummer 121 ‘Op Safari’, kom je tussen de giraffen, olifanten en schattige welpjes ook nog eens zwarte vrouwen met, jawel, ‘verrukkelijke billen’ tegen, poserend in felgekleurde hotpants. Ga je op safari, in de rimboe van het Afrikaanse continent, dan is dit vast en zeker een fascinerend fenomeen dat je tegen zult komen, want we zijn ongeciviliseerde dierlijke wezens die gedegradeerd kunnen worden tot de omvang van ons achterwerk. Gefeliciteerd Linda Magazine, het is jullie gelukt om het beeld van de zwarte vrouw als ordinaire, leeghoofdige lustobjecten, die voor een Big Mac seks hebben in de kelderbox te bevestigen,” was de reactie van Dominique Snip op haar eigen Facebook.

De Facebook-pagina ThisGirlsBlackBookreageert ook:zokanhetookLinda
“Ik vraag me oprecht af waarom er zulke clichés over donkere vrouwen in de media worden geplaatst? In het Safari thema van Linda magazine staat
een interviewserie met donkere vrouwen met ‘dikke verrukkelijke billen’. Als men donkere vrouwen in de Nederlandse media wil plaatsen dan kan dat toch ook op een leuke manier? Waarom is er niet gekozen voor: de donkere vrouwen als carrièrevrouw, topdocent, geweldige moeder of iets anders leuks en normaals? Net zoveel aandacht, maar dan niet zo stereotype.”

Vrouwen die deze actie willen steunen, kunnen een foto van zichzelf op de Facebookpagina en Twitter van Linda plaatsen met Verrukkelijke -‘Jouw talent’- erop. Gebruik dan de hashtag #zokanhetookLINDA.

Wij zijn benieuwd naar de foto’s die volgen.


Op de hoogte blijven van meer opinies? Like ons dan op Facebook


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in