Een 33 jarige vrouw uit Frankrijk wilde met haar man en twee kinderen op vakantie in New York. Echter mocht zij van de Amerikaanse douane het land niet in. De oorzaak van de weigering is haar achternaam.

Toen de 33 jarige Aida Alic met haar man en twee kinderen wilde boarden voor de vlucht van Genève naar JFK werd ze door Swiss Airlines tegengehouden. De familie begreep er niets van en vertrokken teleurgesteld naar huis. Thuis aangekomen begin ze te googelen om de oorzaak van de weigering te achterhalen. Ze realiseerde zich wat misschien wel de reden kon zijn, haar naam.

Lijkt op Al Quaeda
“Alic Aida, Al Quaeda”, het lijkt natuurlijk wel op elkaar. “Normaal gesproken kan ik er wel om lachen als mijn vrienden de grap maken, maar dit was echt niet leuk.” Aldus Daily Mail.

Geen antwoord
De Amerikaanse ambassade in Parijs wilde haar niet voorzien van een antwoord. Ze geven namelijk geen commentaar op individuele gevallen die op de Amerikaanse no-fly lijst staan. De vrouw heeft vooralsnog geen antwoord gekregen van de ambassade. Op vakantie gaan naar Amerika, dat zit er niet in voor haar.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in