Na het plaatsen van een Tweet werd PVDA-lid Yasmina Haifi op non-actief gesteld door het ministerie van Justitie. Ook werd haar een spreekverbod opgelegd. 

Voordat Haifi op non-actief werd gesteld, had zij de zogenaamde “ISIS Tweet” al verwijderd en met een nieuwe Tweet haar excuses aangeboden. Zij legde uit dat zij de “ISIS Tweet” had verwijderd, omdat zij zich realiseerde dat het binnen de politiek gevoelig lag in verband met haar werk als senior adviseur en programma manager voor het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De “ISIS Tweet” was door Haifi geplaatst door toenemende ergernis over het koppelen van ISIS aan Moslims. In een latere Tweet legt Haifi uit “dat ISIS onmogelijk Islamitisch kan zijn”. Naar haar mening stroken de daden van ISIS niet met de Islam. Er gaan ook nieuwsberichten de ronde dat de zelfbenoemde leider Abu Bakr al-Baghadi van ISIS is opgeleid en gefinancierd door Israël.

Haifi is van mening dat ISIS een creatie is van een Zionistische of nader te bepalen politieke beweging die de Islam zwart probeert te maken. De Nederlandse media en politiek denken daar anders over. Een verslaggever van de Telegraaf vindt bijvoorbeeld dat de “ISIS Tweet” een “bizarre” en een “racistische complottheorie” is. Er werden onmiddellijk kamervragen gesteld aan Minister Opstelten over hoe het mogelijk was dat een persoon met zo een mening bij het ministerie kan werken. De media is in rep en roer over de uitspraak. Haifi beroept zich op haar vrijheid van meningsuiting, maar tevergeefs.

Situatie in de Schilderswijk
Geert Wilders maakte woensdag bekend dat er op dit moment een burgeroorlog plaats vindt in de Schilderwijk. Deze uitspraak werd klakkeloos overgenomen door de Nederlandse media en werd niet geïnterpreteerd als aanzet tot haat. Mohammed Ghay, een bewoner van de Schilderswijk en woordvoerder van het Haags actiecomité Herstel van Vertrouwen, vertelt een ander verhaal over de Schilderswijk. Ghay is een collega van Haifi bij het actiecomité, zij hebben hun krachten gebundeld om de relatie tussen buurtbewoners en de politie te herstellen.

Er is al lang een probleem tussen de bewoners van de Schilderswijk en de Haagse politie. Ghay en Haifi waren een aantal maanden geleden ook aanwezig bij Pauw & Witteman om hun verhaal te doen. Het duo gaf een waslijst van incidenten die plaats hebben gevonden in de wijk, waarbij de politie buiten de eigen bevoegdheden handelingen verrichtte. Er wordt door de Haagse politie in de Schilderswijk daadwerkelijk etnisch geprofileerd, onrechtmatige aanhoudingen verricht, zonder bewijs woningen doorzocht en buiten proportioneel geweld gebruikt tegen onschuldige burgers die ten onrechte als verdachte zijn aangemerkt.

Knevel en van den Brink
Afgelopen woensdag nam de redactie van praatprogramma Knevel en van den Brink contact op met Ghay. Hij was uitgenodigd om aan tafel te komen zitten om te praten over de Schilderswijk. “Ik werd woensdagmiddag benaderd door een redactielid en was akkoord gegaan met hun uitnodiging om in het programma te zijn met een ander comité lid. Er vond een gesprek plaats met de redactie, en alles was prima. Anderhalf uur later hebben ze besloten om ons toch maar niet op het programma te hebben,” aldus Ghay.

Ghay is ervan overtuigd dat de Nederlandse media met een dubbele standaard meet en dat het binnen de regering om geo-politieke belangen draait. Vrijheid van meningsuiting geldt in zijn ogen niet voor alle burgers en dit incident ziet hij als het zoveelste bewijs.


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

2 REACTIES

  1. ja, het is altijd verbazend hoe er gewoon op los kan worden gemanipuleerd en gelogen vanuit de politiek en als iemand dan een gevoelige snaar raakt dan mag hij/zij nog alleen maar denken aan de status van zijn functie.
    Er wordt wel hard groepen dat het vertelde onzin was maar dat is ook meer roepen dan feit..kom maat met bewijzen dat de de uitspraak niet klopt.
    Ontkenningen en verontwaardiging vanuit de politiek…? Aah je..die kennen we al..!
    En geloven doe je in de kerk ( die ook al steeds mer leegloopt, want dat schijnt ook niet koosjer)
    Verzin eens iets anders

  2. Jij bent helemaal geen voorbeeld allochtoon, jij weet het verschil niet eens tussen meningsuiting en smaad& laster, daarnaast heeft deze liegende en bedriegende ambtenaar tal van de zogenaamde incidenten verzonnen en treedt de politie helemaal niet buiten proportioneel op, jij wil dankzij dat je levenslang geïndoctrineerd bent alleen maar het woord van een mede moslim geloven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in