Moslims lezen de Koran, net als Christenen de Bijbel lezen. Wij hebben vier dingen uit de Koran voor jou, die helpen je leven beter te maken. Verzen uit de Koran die voor moslims belangrijk zijn en die zij naleven. Dit zijn niet de enige belangrijke verzen uit de Koran, maar we wilden toch deze vier met je delen.

1. Wist je waar je zonden en fouten geplaatst worden tijdens je gebed? 
De Profeet (vrede zij met hem en zijn nageslacht en metgezellen) zei:

“De dienaar als hij/zij het gebed verricht, worden al zijn/haar zonden op diens hoofd en schouders geplaatst en iedere keer dat hij/zij de roko’ en sujood uitvoert vallen al zijn/haar zonden eraf.” O wie zijn sujood en roko’ verkort, zorg dat je je roko’ en sujood zo uitvoerig mogelijk verricht zodat de zonden van je af zullen vallen. Laat deze kans je niet voorbij gaan (om dit te verspreiden). De Profeet (vrede zij met hem) zei: “Degene die kennis (over Allah en diens Profeet) verbergt zal Allah een mondbeugel van vuur om doen op de Dag des Oordeels.”

2. Een vrouw stierf en iedere keer als mensen haar graf bezochten, roken ze een rozengeur in de aarde (van het graf) en toen ze haar man er naar vroegen, zei hij dat ze nooit sliep zonder eerst soerat AlMoelk (hoofdstuk 67) te lezen. Gezegend is degene die er een gebruik van maakt om deze soera te lezen voor het slapen gaan, want het red je van de bestraffing van het graf. Vertel het aan eenieder van wie je van houdt, zoals ik het jullie vertel omdat ik van jullie houd.

3. Wist je dat als je ayat alkoersi (vers 255 van hoofdstuk 2) na ieder gebed reciteert, er tussen jou en het paradijs slechts de dood ligt?

4. Als je het gebed verricht hebt, sta niet gelijk op maar blijf nog even zitten want de engelen verrichten smeekgebeden voor je bij jouw Heer.

Onthoudt anderen niet van deze kennis en je zult voor het goede beloond worden…

Shaykh ‘Aiedh Al-Qarni


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

6 REACTIES

    • Zonder religie ging er ook haat bestaan en drie keer mag je radden wat dan de reed zou zijn ? ja idd het afkomst, religie is enkel een reden tot haat maar niet het bestaan van haat, wij mensen hebben nou eenmaal haat in ons gekregen, wij haten bepaalde soort eten, sommige mensen haten spinnen, apen enz…. en deze soort heeft geen religie en toch werden ze gehaat.

  1. Wat vind je hiervan terug in de koran?? De hemel verdienen lijkt zo wel heel makkeljk! Hoeven we niet op te staan tegen het onrecht in de wereld, het is toch allemaal Gods wil?

  2. Beetje misleidende titel.. Hoezo heet dit artikel “Vier dingen uit de Koran” terwijl er alleen maar Hadith staan.. De Koran is duidelijk negatief over het volgen van Hadith (verzen 6:112 tot 116, 16:89, 31:6, 39:23, 45:6, 29:51, 54:17, 16:116, 46:9, 25:30)..

    Zie http://www.ongegrondehadith.nl

    Misschien “Vier dingen uit de Hadith” een betere keuze? 🙂 salaam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in