Nederlandse kinderen tekenen protest aan tegen Palestijnse dode leeftijdsgenoten middels een video met persoonlijke verhalen.

De Nederlandse filmmaker Albelkarim El-Fassi, bekend van ‘Mijn vader de expat’  en de website ‘Wij Blijven Hier,’ maakte een video met Nederlandse kinderen over de kinderdoden in Palestina met de hashtag campagnetitel #doyoucare.

De video vertelt waar de kinderen op dat moment waren en wat ze deden. Ze zaten bijvoorbeeld achter Facebook, keken naar het WK of waren aan het voetballen. Terwijl ze dat deden werden ze geraakt door bommen en verloren ze hun leven. Een aangrijpende video.

“We hebben ervoor gekozen om geen bloederige beelden te laten zien. Geen beelden van ingestorte gebouwen. Geen beelden van vernietiging. Geen beelden van destructie. Geen beelden van verlies. Maar beelden van leven. Dat is waar het in essentie over gaat. Het recht om te leven. het recht om te leven zoals onze kinderen dat mogen,” aldus El-Fassi over de video.

Het filmpje heeft inmiddels ook aandacht gekregen in het buitenland. Al Jazeera publiceerde vandaag een artikel erover. Inmiddels is de video in een halve dag al zo een 10.000 keer bekeken op Youtube. Op Facebook gaat de video viraal. Mensen laten op sociale media weten geraakt te zijn door de video.


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

1 REACTIE

  1. Zowel Israël als Palastina hebben hier beiden schuld niet de een of andere, schud elkaar de hand en ga door met het leven alleen al voorvde kinderen in beiden landen, wat zijn dat straks voor volwassenen, kunnen niet buiten oorlog !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in