Op 4 november jongstleden was Glenn Helberg te gast in de Tweede Kamer voor een hoorzitting over het integratiebeleid. Daar hield hij een pleidooi voor de instelling van een Onderzoekscommissie, die de effectiviteit van bestrijding van racisme in Nederland evalueert.

Aanleiding hiervoor waren de kritische rapporten en opmerkingen over Nederland van de Raad van Europa, de Nationale Ombudsman, Amnesty en de vele racistische uitingen naar aanleiding van de discussie rondom de figuur Zwarte Piet. De aanwezige Kamerleden leken niettemin weinig onder de indruk te zijn van het overstelpende hoeveelheid aan informatie over rassendiscriminatie in Nederland. Onlangs zei minister Asscher – verantwoordelijk voor het antidiscriminatiebeleid – enigszins tegenstrijdig dat hij “het politieke klimaat in Nederland niet racistisch vindt”, maar dat hij wel is “geschrokken van de ongehoorde hoeveelheid gif en racisme die de discussie rondom Zwarte Piet heeft losgemaakt”. Op 20 november vindt een eerste vervolggesprek plaats tussen OCAN en Tweede Kamerlid Pieter Heerma (CDA), aldus Glenn Helberg op facebook.

Glenn Helberg
Glenn Helberg werkt als kinder- en jeugdpsychiater (bij Riagg Rijnmond en zelfstandig). Daarnaast is hij maatschappelijk actief

in allerlei organisaties en activiteiten. Hij is onder meer voorzitter van het Overlegorgaan Caribische Nederlanders OCaN. Op 29januari 2013 ontving hij de Koninklijke onderscheiding ”Ridder in de Orde van Oranje Nassau” uit handen van wethouder Andree van Es van Amsterdam. Ook is Glenn Herberg onderdeel van het zevenmanschap in Amsterdam. Het Zevenmanschap zet zich in voor meer hoffelijkheid, tolerantie en verbinding in Amsterdam.

Like ons op facebook en volg ons op twitter

 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in