Op Woensdag meldde het AD  dat de Rotterdamse discotheek Hollywood Music Hall voor de rechter moet komen wegens discriminatie. De Turkse tiener van 16 heeft een klacht ingediend tegen de discotheek, omdat hij zonder reden werd geweigerd door de portiers. Het incident vond afgelopen jaar plaats tijdens het tienerfeest “Check-In.

Hollywood eigenaar, Fred Diaz en zijn advocaat zeggen dat discriminatie door de discotheek al lang is “uitgesloten”. Het is wel vreemd dat zij nu al deze conclusie trekken, zonder dat het is getoetst door een rechter. Het is ook vreemd dat Deniz ook verklaart dat hij niet de enige allochtoon was die die avond niet naar binnen mocht en dat het opmerkelijk was dat geen enkele Nederlander de deur werd geweigerd.

College voor de Rechten van de Mens
Op woensdag, was het AD aanwezig bij een zitting van het College voor de Rechten van de Mens, waar Deniz zijn klacht werd behandeld. “Ik was samen met twee Nederlandse schoolvrienden. Zij mochten naar binnen, ik werd aan mijn T-shirt en mijn jas getrokken en in een rij gezet met andere allochtone kinderen die ook waren geweigerd,” zei Deniz tijdens de zitting.

Deniz was heel erg geschrokken, nadat hij uit de rij werd geplukt en aan de kant werd gezet met andere allochtone tieners. Hij heeft ook nog gevraagd waarom hij niet naar binnen mocht en heeft tot deze dag nog geen antwoord gekregen op zijn vraag. Een vriendje van Deniz verklaarde tijdens de zitting dat Deniz zijn verhaal klopte van wat er die avond was gebeurd.

Eigenaar probeert het goed te maken
Diaz verklaart dat het heel moeilijk is om terug te halen wat er precies is gebeurd die avond, omdat het 8 maanden geleden plaats heft gevonden. “We hadden die avond last van een groepje jongeren dat aan de achterzijde naar binnen wilde piepen en vervolgens bij de voordeur vervelend ging doen,” zei Diaz.  

Vlak na het incident heeft de moeder van Deniz telefonisch contact gehad met Diaz. De advocaat van Deniz stelt dus ook voor dat Diaz op dat moment genoeg tijd had om het incident onmiddellijk uit te zoeken. Waarom dat niet is gebeurd is, is onduidelijk.

Na het telefonisch contact met de moeder van Deniz, stelde Diaz voor dat de tiener met twintig van zijn vrienden gratis een feestje mocht houden in Hollywood. “Dat was een manier om de zaak af te handelen. Ik ben ook vader, ik vond het sneu voor hem,” zei Diaz. Maar Deniz ging niet op Diaz zijn aanbod in. “Mam, ik verkoop mijn ziel niet,” zie Deniz na het horen van Diaz’ zijn aanbod. Op 30 juni zal er een uitspraak worden gemaakt.

Door journalist Kevin P. Roberson

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in