Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.Een vertegenwoordiging van Turkse jongeren in Nederland hebben Asscher rond de tafel geroepen om een petitie te overhandigen en te praten over het onderzoek van Motivaction dat een ‘vertekend’ beeld geeft over hen.

Motivaction had een onderzoek gepubliceerd waarin zij stelden dat 80% van de Turkse jongeren radicaal zou zijn en IS zou steunen. Asscher sprak toen zijn zorgen uit over het radicaliseren van deze Turkse jongeren. Dit viel niet goed bij de Turkse jongeren in Nederland en zij herkenden zich niet in de uitkomst van het onderzoek van Motivaction en in de reactie van Asscher. Daarom begonnen ze een petitie tegen het onderzoek.

Deze petitie overhandigden de Turkse jongeren afgelopen maandag aan Vice Premier Lodewijk Asscher. Daarna gingen ze samen in gesprek. De Turkse jongeren spraken hun zorgen uit over deze ontwikkeling, de onrealistische uitkomst van Motivaction en de politieke reactie daarop van onder andere Asscher.

Een van de initiatiefnemers van de petitie is Cemil Yilmaz, onder andere vaste columnist van Voorbeeld-Allochtoon.nl. Yilmaz zei dat hij naar de minister is gegaan om hem op het hart te drukken dat zijn reactie impact heeft op Turkse jongeren in Nederland en het beeld dat er over hen geschetst wordt. Excuses hoefde hij niet van de minister. Yilmaz vindt dat de minister beter op een andere manier had kunnen reageren. Asscher zei begrip te hebben op de standpunten van de jongeren. De Turkse jongeren gaan meewerken aan een nieuw onderzoek, dat Asscher zelf wil uitvoeren.

“Wij hebben Asscher vooral duidelijk gemaakt dat hij niet over jongeren, maar met de jongeren moet praten,” liet Yilmaz later weten op zijn Facebook. Turkse jongeren kunnen zich aanmelden bij de initiatiefnemers van de petitie om in een ‘’klankbordgroep’’ deel te nemen, die betrokken gaat worden bij beleidsvorming met betrekking tot verschillende participatiethema’s.

De Turks-Nederlandse jongeren zijn in elk geval tevreden met de vooruitgang die ze bewerkstelligd hebben. Asscher liet weten zulk positief geluid te kunnen waarderen. De jongeren gaan meewerken aan een nieuw onderzoek, dat Asscher zelf wil uitvoeren.


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in