Vorige week maakte de Marokkaanse koning bekend 5 miljoen dollar te schenken aan hulp voor Gaza. Ook de Turkse premier Erdogan liet vorige week weten per direct hulp aan Gaza te bieden. De hulp van Turkije is inmiddels aangekomen, dat meldde turks.nl

De Turkse premier Erdogan had eerder aangekondigd per direct noodhulp te bieden voor de slachtoffers van de bombardementen in Gaza door Israël. De noodhulp die vertrok uit Turkije, is inmiddels aangekomen in Gaza.

Turkije heeft vier generatoren verzonden die de waterstations, die beschadigd zijn door de bombardementen in de Gazastrook moeten voorzien van energie. Door de beschadiging hadden mensen in de Gazastrook geen water. Ook zijn er afgelopen maandag 15 duizend voedselpakketten aangekomen die Turkije heeft verzonden. Turkije zal de komende tijd ook medische apparatuur en andere medische benodigdheden naar de getroffen gebieden sturen.

De koning van Marokko had al eerder 5 miljoen dollar geschonken voor hulp aan Gaza en maakte de belofte om gewonden in Gaza naar Marokko te halen om medische verzorging te bieden.

Tot nu toe zijn bij Israëlische aanvallen in Gaza 175 mensen om het leven gekomen. 1.280 mensen raakten gewond. Het gebied in Palestina is nog steeds onrustig.

Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons op Facebook

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in