In Eindhoven worden straatnaamborden aangepast door kritiek van Joden. Straatnamen waar ‚stad in Palestina’ onder staat en dit niet het geval is, worden door de gemeente weggehaald.

Dat meldt Omroep Brabant op gezag van de Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren, ex-PVV’ers die nu samen de partij Voor Nederland vormen.

Onder de straatnaamborden ‚Nazareth’ en ‚Tiberias’ in Eindhoven staat ‚stad in Palestina.’ Uit de Joodse hoek is hier kritiek op gekomen omdat deze steden niet in Palestina liggen, maar in in het noorden van Israël. Daarom gaat de gemeente de borden aanpassen en de teksten onder de straatnamen weghalen.

De zionistische vereniging Likoed Nederland, verbonden aan de gelijknamige Israëlische regeringspartij van premier Netanyahu, had geklaagd over de straatnaamborden. Ze stelden dat Nazareth en Tiberias in het noorden van Israël liggen en niet in Palestina.

„De gemeente Eindhoven liegt en bedrijft zo politiek met een heel rare smaak,” aldus een eerdere verklaring van de vereniging.


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook

 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in