Nansee lanceerde een spel waarin je een slaafje kan zijn. Kies je geslacht en kies vervolgens of je liever een huisslaaf bent of een veldslaaf. Doorloop de instructies hoe je een perfecte slaafje kunt zijn en het spel kan beginnen.

„Hoe overleef je de slavernij?” daar begin de omschrijving van het spel mee. In deze spannende serious game kun je in de huid kruipen van een huisslaaf of een veldslaaf en kun je de slavernij herbeleven. Je kan kiezen uit twee slaafjes die op een suikerplantage werken, namelijk; Jacob of Amba. Ben je geen goede slaaf? Dan krijg je zweepslagen en overleef je het slaafje zijn wellicht niet.

Je doel in het spel is om te overleven tot 1 juli 1863. Ondertussen moet je keuzes maken. Ga je vluchten? Of blijf je? Als je blijft moet je ervoor zorgen dat je kinderen krijgt, zodat zij de volgende generatie slaaf kunnen zijn. Door steeds voor generaties te zorgen, kom je uiteindelijk op 1 juli 1863 uit, waarin je de vrijheid tegemoet gaat en geen slaaf meer bent.

Het doel van het spel? Om te ervaren hoe moeilijk het was om in slavernij te leven. Educatie dus. Je zou kunnen zeggen een creatieve en moderne manier van educatie. Maar niet iedereen was blij met het spel.

Zo ontstond er een discussie op Facebook over het spel en reageerden veel mensen geschokt. In dit opinie stuk kun je zo een mening lezen.

Inmiddels is het spel verwijderd en is het niet meer mogelijk om virtueel slaafje te zijn in Suriname.
1   2

 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in