De rapper van Surinaamse komaf Typhoon, kwam maandagavond als grote winnaar uit de bus met maar liefst twee Edisons voor zijn album Lobi Da Basi. 

Hij is een van de meest getalenteerde artiesten van Nederland. Hard werken loont. Want de afgelopen jaren heeft Typhoon zich bewezen met zijn talent, disciplines en doorzettingsvermogen en produceerde daarmee een van de beste albums van dit moment. Dat resulteerde zich naar maar liefst twee Edisons voor de jonge rapper.

“Het raakt me, ik ben er enorm trots op dat het vandaag de dag nog steeds om muziek gaat en dat het om liefde gaat en dat dat altijd de boven toon zal blijven voeren,” zei Typhoon toen hij zijn tweede prijs in ontvangst nam.

Typhoon won de prijs voor beste album en beste hiphop.

“De keuze is gevallen op een artiest die een uitzonderlijk album heeft gemaakt dat over de gehele linie van grote klasse en een even groot hart getuigt. Glenn de Randamie, alias Typhoon, is niet iemand die uit een gekunstelde experimenteerdrift de grenzen van het genre oprekt, hij is een artiest die zijn muzikale hartstocht volgt waar deze hem leidt,” staat in het juryrapport over Typhoon.

Andere winnaars van een Edison 2015 waren:

The Common Linnets, The Common Linnets (Pop)
Kensington, Rivals (Rock)
Martyn, The air between words (Dance)
Dotan, Home (Song)
Thomas Azier, Hylas (Alternative)
Kovacs, My love (Nieuwkomer)
Django Wagner, Samen (Volksmuziek)
Marco Borsato & Gers Pardoel, Stem (Videoclip)

Oevreprijs:

Zanger Thé Lau (62) won met zijn band The Scene de Edison Oeuvreprijs.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.