Rapper Darryl Danchelo, bekend onder de artiestennaam Insayno, lanceerde 12 januari een nieuwe single met de titel ‘Slavenmentaliteit’ in samenwerking met Rass Motivated.

Zoals we gewend zijn van Insayno is het een maatschappelijk kritisch nummer over voornamelijk de verhouding tussen politiek en burgers.

“Het is een kritisch nummer over wat er de afgelopen decennia is gebeurd tussen overheid en burgers. Het gaat over de oneerlijkheid en dubbele agenda’s. En hoe we blindelings het systeem volgen en dat niemand ertegen opstaat,” aldus Insayno.

Behalve kritiek hebben de beide heren ook een boodschap voor hun luisteraars. Hun voornaamste boodschap is dat burgers tegen het systeem moeten opstaan en voor eenheid moeten zorgen.

“Onze boodschap is dat mensen wakker moeten worden en niet moeten blijven niet slapen. Unity is belangrijk, dus wees één. ‘Slavenmentaliteit’ gaat over de blindelingse volgzaamheid die burgers geven aan politici die daar weer misbruik van maken met een dubbele agenda. De boodschap is ook dat de overheid een georganiseerde terroristische organisatie is. Wij proberen mensen er meer bewust van te maken dat de overheid niet deugt, netjes gezegd. En met andere woorden: Fuck het systeem.”

Samenwerking
Dit is de eerste keer dat de twee artiesten samenwerken en een single uitbrengen. Ze kennen elkaar nog maar drie maanden. Ze werden aan elkaar voorgesteld door een gemeenschappelijke vriend. De muzikale chemie sloeg over, ze doken de studio in en dat bleek een succesvolle samenwerking te zijn.

“We hebben elkaar ontmoet op een demonstratie. We hebben beide toen gesproken tijdens een demonstratie. Een vriend van ons zei dat Rass Motivated en ik eens samen iets moesten doen,” vertelt de artiest.

Insayno en Rass Motivated zeggen dat dit de eerste samenwerking is tussen hen, maar zeker niet de laatste. Ze werken momenteel samen aan een album dat binnenkort zal uitkomen.


Niets missen? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in