Rapper Hozny is door de politie opgeroepen om zich 13 mei te melden op het politiebureau in Sneek. Aanleiding voor de oproep is de aangifte van PVV-leider Geert Wilders die hij eerder heeft ingediend tegen de rapper. Dat meldt Hozny afgelopen vrijdag op zijn Facebook.

Hozny kwam eerder in opspraak door een videoclip die hij maakte waarin een acteur Geert Wilders speelt. Aan het einde van de video clip wordt de indruk gewekt dat “Geert Wilders” dood wordt geschoten.

Aangifte
Wilders zegt dat het dreigingsbeeld voor hem onlangs is verhoogd. Hij spreekt van een ‘ziekelijk en walgelijk’ filmpje. In maart maakte Wilders via Twitter bekend dat hij aangifte zou doen tegen de rapper.

Rustig
In een gesprek met Voorbeeld-Allochtoon zegt Hozny zich niet slecht of boos te voelen bij de aangifte. Hij omschrijft zichzelf als rustig en beheerst. “Ik voel me er wel goed bij. Alleen vind ik het minder dat de acteurs en de rest van het productieteam zich ook moet melden,” vertelt hij. “Die moeten er buiten blijven!”

Niets te vrezen
Hozny zegt niets te vrezen. Hij twijfelt niet aan zijn positie en vindt dat hij er sterk voor staat. “Mochten zij mij straffen om de aangifte van Wilders, dan zal ik het niet hierbij laten. Ik zal nog een keer uithalen naar het rechtssysteem in Nederland,” vertelt hij. Hozny zegt dat te willen doen door middel van een muziekvideo of een andere vorm van kunst. Ook geeft Hozny aan dat Nederland niets te vrezen heeft voor hem, ook Wilders niet. “Ik vorm geen gevaar.” Hij vindt alle ophef een beetje onzin om een videoclip op YouTube. “Ik ben een artiest en geen terrorist,” zegt hij.

Nieuwe videoclip
Dat is ook precies de titel van een nog uit te komen videoclip van Hozny. Een andere videoclip in the making draagt de titel “Nederland ik hou van jou”. Deze zal hij uitbrengen met de Voice Of Holland finalist Johannes Rypma. In deze videoclip wil Hozny een belangrijke boodschap overbrengen aan zijn publiek. “Ik wil duidelijk maken hoe ik de ophef van de media heb mee gemaakt en hoe mijn visie op Nederland echt is.”

Onnodig
“De negatieve berichtgeving en ophef in de media media was onnodig. Ik hou van dit land, maar net als elk ander land heeft ook dit land haar minpunten. Daar moeten we allemaal mee leven. Ik ga vanaf nu non-stop werken. Mijn fans kunnen elke maand een videoclip van mij verwachten en elke week een videoblog met een nieuwe track. En ik werk natuurlijk ook nog aan mijn kledinglijn.”

Hozny is niet van plan om zijn kunstvrijheid op te geven.


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in