Naar aanleiding van het bezoek van de Obama’s aan Europa heeft de Vlaamse krant De Morgen een special gemaakt over de eerste zwarte president van Amerika. Het presidentieel echtpaar wordt afgebeeld als apen en president Obama als drugsdealer. De achterzijde van de special is een satirische pagina met de titel Obama Herald.

De makers menen de Russische president Poetin om een bijdrage gevraagd te hebben, maar stellen dat hij wegens tijdgebrek wat beelden instuurde. Op de eerste afbeelding is Obama te zien met de tekst: “Eerste zwarte president van de VS. Begint wiet te verkopen”. Dit kan gezien worden als een stereotype verwijzing naar zwarten en drugshandel. De tweede afbeelding heeft een nog sterker racistisch karakter. President Obama en zijn echtgenote Michelle worden afgebeeld als apen, een beeld dat alleen door racisten wordt gebruikt. Wat er satire er aan is, is onduidelijk.

Op Twitter is er met verbazing en vol afschuw gereageerd op deze publicatie van De Morgen.

Reacties Twitter racistische satire Obama

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in