Aankomende vrijdag 13 februari vindt er een protest plaats op de Dam in Amsterdam ter nagedachtenis van de moslimstudenten die door een blanke terrorist op 11 februari in Chapel Hill om het leven werden gebracht. Het protest wordt georganiseerd door de website minah.nl en heeft de hashtag #AllLivesMatter.

De organisatie zegt op Facebook “Het wordt tijd om de handen ineen te slaan en massaal onze steun te betuigen aan de drie moslimstudenten die op brute wijze van het leven zijn beroofd.”

Het is ook een protest tegen de Nederlandse media, vermeld de organisatie op Facebook. “De Nederlandse media houdt zich op de achtergrond. Moslims vermoord door een niet-moslim. Waarom zouden we het dan hebben over een terroristische daad? Wij vinden dat dit niet meer mag gebeuren en organiseren daarom een stil protest ter nagedachtenis van Deah, Yusor en Razan en alle andere onschuldig vermoorde moslims.”

Omar, één van de mensen die vrijdag aanwezig zal zijn, zegt op Facebook “Ik vind dat dit een stil protest moet zijn in naam van de moslim gemeenschap die te lijden heeft onder de constante aanvallen op het geloof en de gelovigen. Onze vrouwen zijn bang om over straat te lopen met een hoofddoek op. In verschillende westerse landen worden moslims op straat aangevallen, beledigd en vernederd. Wij worden constant belaagd door de westerse media en de westerse (rechts)politiek.”

Op Facebook zijn al meer dan 4,8 duizend mensen uitgenodigd voor het protest op de Dam. Zeker meer dan 170 mensen hebben aangegeven aanwezig te zijn.

Het protest begint om 19:00 uur op de Dam. Op de Facebook kan je je aanmelden voor het event en de vooruitgang en planningen bijhouden.


Niets missen? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.