Pro-Israëliërs en Pro-Palestijnen organiseren morgen een demonstratie op de Dam in Amsterdam. Beide partijen, die tegenstanders van elkaar zijn, demonstreren tegelijk op dezelfde tijdstip, op dezelfde locatie. 

Afgelopen maandag maakte het CIDI bekend een solidariteitsmanifestatie te organiseren om haar steun voor Israël te betuigen. Daarbij werd opgeroepen om donderdag 17 juli om 19:00 uur naar de Dam in Amsterdam te komen om te protesteren. Het CIDI zegt duidelijk te willen maken dat zij achter Israëls recht staan haar burgers te beschermen.

Oproep van CIDI:
„Israël ligt al jaren onder raketvuur vanuit Gaza en de laatste maand namen de aanvallen explosief toe. De Israëlische regering moest een tegenactie beginnen om haar burgers te beschermen en haar volk te verdedigen. Israël heeft het bestandsvoorstel van vandaag geaccepteerd om rust in de regio te doen terug keren, maar Hamas accepteert het niet en blijft Israël beschieten.

CIDI, Christenen voor Israel en CIJO nodigen u, samen met de ondertekenaars van de verklaring, uit voor een solidariteitsmanifestatie om duidelijk te maken dat wij achter Israëls recht staan haar burgers te beschermen”

Beledigend
Pro-Palestijnen zeggen dit een ernstige belediging te vinden. Om deze reden organiseren zij een vreedzaam protest op dezelfde plaats en dezelfde tijd als de pro-Israëliërs. Daarbij worden kinderen, jongeren en volwassen opgeroepen om zichzelf te besmeuren met rode verf als symbool voor het bloedbad, dat de zionisten in Gaza hebben aangericht en om spandoeken en foto’s van Palestijnse slachtoffers mee te nemen. Pro-Israëliërs hebben hun achterban ook opgeroepen om besmeurd te komen.

„Neem ook spandoeken en borden mee met foto’s van de slachtoffers van Gaza.

Niet alleen willen wij laten zien dat wat deze zionisten organiseren een belediging is naar de slachtoffers in Palestina, maar dat we daarmee ook een statement maken dat wij de vrienden zijn van de vrede en niet de zionisten.

Tevens willen we benadrukken dat dit protest uiterst vreedzaam gehouden zal worden. We gaan deze pro-Israëliërs hun zin niet geven door opruiing te veroorzaken of enige vorm van geweld. Het doel is juist om te laten zien dat de vreedzame partij niet zij, maar wij zijn.

We appreciëren het indien u mensen uitnodigt en dit evenement met uw contactpersonen deelt. Onze harten gaan naar Palestina. Hartelijk dank”

aldus de oproep van de pro-Palestijnen.

Op Facebook hebben inmiddels meer dan 3600 mensen van de pro-Palestijnse kant aangegeven aanwezig te zijn. Bij een eerdere demonstratie, afgelopen weekend in Den Haag, kwamen er duizenden mensen op af. De demonstratie was georganiseerd om te demonstreren tegen het geweld dat Israël gebruikt in Gaza. De demonstratie is toen vreedzaam verlopen. Er hebben zich geen bijzonderheden voor gedaan.

Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook. 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in