Gisteren publiceerden wij een nieuws artikel over de rappende artiest Darryl Danchelo (Insayno) over zijn geweldige resultaat met zijn scriptie en dat hij die afgelopen maandag mocht overhandigen aan Koning Willem Alexander. PowNed liet een traantje los, want ja, een succesverhaal over een allochtoon, dat hoort niet. Dan maar huilerig doen over ons artikel.

Allereerst willen wij laten weten dat wij geen positieve artikelen over personen publiceren die de slavernij of de holocaust ontkennen. Wij publiceren uitsluitend over personen die een positieve bijdrage leveren aan de multiculturele samenleving, daar hoort Darryl bij. In ons onderzoek naar wie Darryl is, hebben we niets kunnen vinden waarin Darryl zou suggereren dat hij de holocaust ontkent, zoals PowNed dat doet voorkomen. In onze zoektocht naar wie Darryl is hebben we berichten op zijn facebook gelezen waarin hij erkent dat zowel de holocaust als de slavernij zwarte bladzijdes zijn in de geschiedenis, dat heeft hij bevestigd toen wij hem aan de telefoon hadden. Als de redactie van PowNed net als onze redactie eerst even onderzoek had gedaan dan hadden ze hun artikel tenminste iets langer kunnen maken dan 120 woorden. Dan hadden wij (en u) als belastingbetaler tenminste het idee gehad dat onze belastingcenten die naar PowNed gaan goed worden besteed.

Wij schreven over Darryl omdat hij een bijzonder resultaat heeft neergezet met zijn scriptie die hij mocht overhandigen aan de koning, een keer wat anders dan de beeldvorming van allochtonen waar PowNed heel hard aan timmert.

PowNed schreef in hun artikel “Dat meldt het blog Voorbeeldallochtoon”. Wij willen PowNed dringend laten weten dat wij GEEN blog zijn en dat zij het artikel onder het kopje Nieuws hebben gelezen, net als u. Als PowNed even rustig op onze website had rondgekeken en onderzoek had gedaan dan hadden ze geweten dat wij geen blog zijn. Ook willen wij laten weten dat we niet voorbeeldallochtoon heten maar voorbeeld-allochtoon, wij hanteren een streepje in onze naam en in onze logo een spatie. Wederom is journalistiek onderzoek doen blijkbaar niets voor de redactie van PowNed.

Verder willen wij, namens de gehele redactie van voorbeeld-allochtoon, PowNed voornamelijk aansporen om onze positieve artikelen, interviews en columns over allochtonen te blijven her-fabriceren op hun website, dan wel graag zoals wij ze bedoeld hebben en zoals wij ze WEL journalistiek hebben onderzocht.

De redactie

Like ons op facebook en volg ons op twitter

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in