Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook


Begin deze week hadden politie agenten in Den Haag het weer gemunt op allochtone jongeren in de Schilderswijk. Agent Mike Verburg liep een winkel uit en viel een 14-jarig jongetje aan. Daarna begonnen collega-agenten te beuken op omstanders en de vader van het jongetje.

Een vrouwelijke agente stond voor het winkeltje Tanger te wachten op collega-agenten die in de winkel waren. Na twee minuten liep agent Mike Verburg het winkeltje uit en viel zonder enige aanleiding het 14-jarig jongetje aan. Vervolgens wordt het jongetje op de grond gegooid en krijgt hij een knie in zijn nek en krijgt hij schoppen. Hoe harder het jongetje roept dat hij pijn heeft, hoe hardhandiger Mike Verburg wordt. Wanneer omstanders beginnen te roepen dat Verburg zijn knie van het nek van het jongetje moet halen beginnen collega-agenten met knuppels te beuken op de omstanders. Ook wanneer de vader van het jongetje, een oudere man, verzoekt om zijn zoontje geen pijn te doen, begint een agent te beuken op hem.

Een bekende in de wijk
Mike Verburg schijnt een bekende te zijn bij de inwoners en ondernemers van de Schilderswijk. Getuigen melden dat hij vaker zonder aanleiding op jongetjes beukt, ze arresteert, racistische uitspraken doet en ze bedreigt. Verschillende burgers en ondernemers in de wijk melden dat Verburg heeft gezegd dat hij een oorlog voert tegen hen. Inwoners van de wijk zijn bang en voelen zich onveilig wanneer de politie er is.

Aangifte heeft geen zin
M. Ghay maakte een afspraak met het politiebureau namens het jongetje en zijn vader om aangifte te doen. Wanneer ze aangifte doen, vertelt de politie dat ze het nut ervan niet begrijpen en maakten hen duidelijk dat aangifte doen geen zin heeft. Aangifte doen en de agenten in kwestie laten vervolgen voor het zinloos geweld dat ze hebben toegepast, is dus niet mogelijk.

De politie is er blijkbaar niet voor de mensen in de Schilderswijk. De inwoners van de wijk hoeven geen bescherming te verwachten door de politie en de staat. De politie voert een oorlog tegen ze. Het rechtssysteem van Nederland is alleen voor Nederlanders, niet voor Marokkanen in de Schilderswijk. Straks hebben allochtonen in de Schilderswijk, dankzij de politie, nog wapens nodig om zichzelf te verdedigen tegen de politie en het ‘rechtssysteem’.

Door: Kevin. P. RobersonOp de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.