Eerder maakte PVV leider Geert Wilders het wereldkundig dat er jihadisten waren opgepakt die een aanslag op hem hadden gepland. Wilders liet weten dat hij dit had gehoord van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Dit blijkt een verzinsel van Wilders te zijn.

De PVV-leider beweerde dat zondag, naar aanleiding van een verdachte van de schietpartij bij het Joods Museum in Brussel. Het NCTV wilde de beweringen van Wilders al die tijd niet bevestigen.

Verzinsel
Het Openbaar Ministerie (OM) ontkent dat er in ons land geradicaliseerde Syrië gangers vastzitten die een aanslag hebben bekokstoofd op Geert Wilders.  Een woordvoerder van het landelijk parket van het OM liet weten dat er niemand vastzit of in voorlopige hechtenis zit omdat hij een aanslag beraamde op Wilders. Het NCTV liet weten dat zij in situaties dat er verdachten zijn opgepakt nooit uitspraken over dreiging doen in verband met veiligheid, ook niet tegen Wilders over zijn eigen veiligheid.

Het bericht dat er jihadisten vast zitten omdat ze een aanslag op Wilders wilden plegen is dus een verzinsel van Wilders. Of er een straf boven het hoofd van Wilders hangt voor deze leugen is nog niet duidelijk. Wel is het gebruikelijk dat kamerleden moeten opstappen als ze hebben gelogen en misleid.

 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

3 REACTIES

  1. Natuurlijk zijn we van mening dat Geert Wilders liegt, want het OM verteld ons natuurlijk altijd de waarheid. Neem het even met een korreltje zout, want beide partijen, zo heeft gebleken, zijn niet compleet te vertrouwen. Wat zou onze politieke status zijn in het buitenland als ook in ons kleine landje geradicaliseerde Syriërs werden opgepakt die aanslagen zouden hebben gepland? Hoe zouden wij ons voelen?

    Leugentje om bestwil? Of de waarheid?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in