President Obama heeft een video opgenomen met een boodschap voor de moslims naar aanleiding van de ramadan. Hij spreekt niet alleen de moslims in Amerika toe, maar alle moslims wereldwijd. 

Obama heeft een video opgenomen om moslims wereldwijd een fijne ramadan toe te wensen. Met een ietwat Amerikaans accent zegt de president ‘ramadan kareem’. Opmerkelijk is dat Obama de diepgang over de islam, ramadan en de betekenis ervan bespreekt in de video.

Hij legt uit wat de ramadan betekent voor de moslims en waarom moslims vasten. Vervolgens legt hij een verband tussen het vasten binnen de islam en het vasten binnen het christendom. Hij zegt zelf christelijk te zijn en dat vasten bij de moslims is, net als in zijn religie, om dichterbij God te komen. Dat vasten mensen dichterbij elkaar brengt, mensen herenigt, voor tolerantie staat en voor vrede.

Verder in het video vertelt Obama dat Amerika staat voor de rechten van alle mensen en dat ze daarom een einde gaan maken aan de oorlog in Irak. Maar ook heeft hij het over Afghanistan, Iran en andere landen waar onrust heerst. “We kunnen dingen niet op de één of andere dag veranderen, het neemt tijd in beslag”, zegt de president. Hij wil samen streven naar vrijheid, veiligheid, meer educatie en meer liefde, zegt Obama.

Maar vooral wil hij moslims in Amerika en overal ter wereld een gezegende ramadan toe wensen en Gods vrede.

Ook andere wereldleiders hebben een videoboodschap gemaakt voor de moslims, die de komende maand vasten. Een soortgelijke videoboodschap van onze eigen premier Mark Rutte voor de moslims die aan de ramadan zijn begonnen, blijft achterwege.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in