Twee broers uit Nigeria van 13 en 15 jaar oud hebben een webbrowser ontwikkeld die sneller werkt dan de browser van Google. Hun motto? “Waarom genoegen nemen met minder als het beter kan.”

Het gezegde dat noodzakelijkheid de basis van uitvindingen is, is op deze beide broers zeker van toepassing. Beide broers zijn schoolgaand en hebben naast de normale activiteiten en bezigheden, zoals elke jongere van hun leeftijd, grote affiniteit met coderen. Wat begon als een frustratie, namelijk het te langen wachten tot Google chroom was geladen, maakt dat ze hebben besloten om het heft in eigen handen te nemen. Ze hebben een betere browser ontwikkeld dan die van Google en het de naam Crocodile browser lite gegeven. Deze browser is gereed en kan in gebruik genomen worden in de Google play store.

Beide broers zijn door hun ouders grootgebracht met de gedachte dat technologie en onderwijs belangrijk zijn in het leven om doelen te bereiken. Hun moeder vertelt dat ze eerder met een computer om konden gaan dan dat ze konden lezen en altijd gefascineerd zijn geweest als het gaat om technologie, het oplossen van problemen en creëren van mogelijkheden.

Op de leeftijd van 7 en 9 jaar wisten beide broers dat ze hun eigen technologie bedrijf wilden starten. Geïnspireerd door het Microsoft Windows platform, hebben ze besloten hun bedrijf Blu Doors te noemen. Op de leeftijd van 12 en 14 jaar zijn ze begonnen met leren coderen. Ze hebben zichzelf dit aangeleerd met behulp van vele aanmoedigingen, inspiratie en het gebruiken van de computers van hun school. Ze hebben gebruik gemaakt van de gratis middelen en mogelijkheden die ter beschikken stonden.

Het plan om een betere webbrowser te creëren voor aanbevolen smartphones is hard nodig in de webwereld van vandaag, die zich snel blijft ontwikkelen. De meerderheid van de gebruikers over de hele wereld heeft een low end optie nodig. Dit is wat de broers gecreëerd hebben. Tot heden hebben ze meer dan 500 downloads op hun browser. Ze hopen deze aantallen te zien groeien in de nabije toekomst.

Het toekomstige plan van de broers is om een studie te starten aan de MIT in Amerika. De mogelijkheden, het onderwijs en de middelen die daar geboden worden kunnen ervoor zorgen dat hun positieve invloed in de toekomst nog groter wordt dan nu het geval is. We kunnen dus veel van deze broers verwachten dat ons digitale leven beter zal maken.

Petje af voor deze beide Nigeriaanse broers!

Bron: Black Media Scoop


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in