Afgelopen weekend organiseerde NIDA Rotterdam een nieuwjaarsreceptie. Zij konden terug kijken op een succesvol jaar. In een volle zaal verwelkomde partijleider Nourdin el Ouali de aanwezigen.

“Om te beginnen, dit is natuurlijk niet zo zeer onze receptie. Meer dan dat, is dit ook een bijeenkomst om stil te staan bij ons éénjarig bestaan. De eerste bijeenkomst in deze hoedanigheid.” Leden van NIDA zijn nu al van mening dat de receptie een jaarlijkse traditie zal zijn, gezien het succes van het eerste jaar.

De mensen die aangesloten zijn bij NIDA merken al langere tijd dat de demografie van Rotterdam aan het veranderen is. Het bestuur van NIDA vindt dat de overheid niet goed om gaat met deze verandering. Nederlandse burgers worden nog steeds geclassificeerd als “migranten”. Veel Rotterdammers voelen zich ondervertegenwoordigd binnen de Nederlandse politiek. Het doel van NIDA is dan ook om deze mensen een stem te geven.

Aanwezige stemmers zijn van mening dat NIDA de diverse stad samen brengt. “Er is maar één partij die al die verschillende mensen bij elkaar brengt en dat is NIDA. Mijn identiteit is veranderd natuurlijk, ik ben een echte Hollander. Op een gegeven moment merk je ook dat de wereld om je heen verandert en ik verander daarmee ook,” zei NIDA stemmer Ronald. De nieuwjaarsreceptie van NIDA werd ook bezocht door wethouders en de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb.

NIDA is een partij die door de islam is geïnspireerd. De partij vertegenwoordigt burgers met diverse achtergronden. NIDA wilt de burgers van Rotterdam een verfrissend alternatief bieden en hoopt hun partij landelijk uit te breiden.

Verslag door Kevin P. Roberson


Niets missen? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in