Op Facebook is het alweer losgebarsten met racistische uitspraken en oproepen tot het vermoorden van asielzoekers. 

De Facebook pagina ‘Ik doe GEEN aangifte tegen Wilderspostte een artikel op hun pagina met het nieuwsbericht dat in het asielzoekerscentrum in Ter Apel schurft toe slaat. De volgers van de pagina weten wel waar dat aan ligt en hoe het allemaal opgelost kan worden. Het ligt namelijk aan de asielzoekers. De oplossing? De asielzoekers “preventief opruimen” zegt Eduard Seinen, “benzine erover en in de brand ermee,” zegt Daniel Bruil en zo gaat het wel even door op de pagina.

Dat schurft geen gevaarlijke of enge ziekte is weten de volgers van de pagina niet. Dat maakt ook verder niet uit voor ze. Ook al had er ‘griep’ in plaats van ‘schurft’ gestaan, was het voldoende geweest voor hen. Zo lang ze kunnen schelden, even racisten mogen zijn, anderen de schuld kunnen geven dat hun leven mislukt is en Hitler-achtig kunnen oproepen tot moord dan is hun dag weer goed gemaakt.

Overigens heerste in 2013 schurft onder de Groningse studenten. Maar ja, dat zijn geen asielzoekers he en konden deze nazi-facebookers zich niet uitleven met hun racisme, daarom hoorden we ze toen niet.

De reacties zijn zorgelijk en uit proporties. Niet alleen op de facebookpagina wordt gereageerd, maar ook onder het artikel in de link.

Na de zoveelste keer dat dit gebeurd is, moeten we misschien maar met z’n allen concluderen dat de geest van Hitler in Nederland voortleeft en dat we nog een hele, hele, hele lange weg te gaan hebben in Nederland.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

1 REACTIE

  1. Wilders heeft zich altijd kwaad gemaakt als je hem met Hitler vergeleek. Het volk dat hier de allochtonen willen uitroeien zijn pvv stemmers.
    Over een paar jaar zal het verschil tussen Wilders en Hitler minimaal zijn. Hitler hate de joden, Wilders haat de moslims. Iemand die een bepaalde bevolkingsgroep haat, hoort niet in de politiek thuis. Je ziet nu al waar zijn haatzaaien toe leid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in