Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.De tijden dat de mainstream media de macht had over het nieuws en zelf kon bepalen wat ze in de huiskamers brachten via de televisie is voorbij. Geen eenzijdige nieuwsberichtgevingen meer en Nederland neemt niet meer alles aan van media.

Is het te eenzijdig en schadelijk voor de maatschappij? Dan neemt Nederland ‘wraak’ en laat duidelijk weten dat ze er niet van gediend zijn. En dat helpt.

Door de komst van media kanalen als Joop.nl en Voorbeeld Allochtoon en door de komst van smartphones en sociale media is de media berichtgeving steeds minder eenzijdig en steeds eerlijker. Steeds meer oneerlijke en eenzijdige berichtgevingen worden aan de kaak gesteld. Te rechtse media organen zoals NOS, Geenstijl en PowNews krijgen zo nu en dan raken klappen terug.

Zo hebben afgelopen weekend mensen verhaal gehaald bij een verslaggever van PowNews. Omdat PowNews te rechtse leugens had verspreid over de Sinterklaas intocht in Gouda. PowNews had namelijk een foto verspreid die ze hadden gestolen van NOS en hadden daar een eigen verzonnen verhaal bij geschreven, namelijk; dat het jongetje die op de foto te zien was met zijn vader uit was gemaakt voor racist door anti-Zwarte Pieters en dat het jongetje aan het huilen was gemaakt. Achteraf bleek dat deze gebeurtenis nooit plaats had gevonden.

Mensen gingen verhaal halen bij een PowNews verslaggever en vroegen waarom zij die leugens verspreiden. Omstanders en onze verslaggever Kevin P. Roberson hebben dit gefilmd. Op sociale media werden deze filmpjes flink gedeeld.

Ook is er dankzij onze aanwezigheid bij de Sinterklaas intocht afgelopen weekend in de media berichtgeving meer links geluid geweest en zijn de rechtse leugens die PowNews en andere rechtse media hadden verspreid weer recht gezet. Ook de leugens van de politie en de burgemeester in Gouda zijn aangekaart door een artikel bij ons. Artikel gemist? Die kan je hier lezen.

Een opiniestuk bij de VARA opiniewebsite Joop.nl dwong PowNews naar het toegeven van het verspreiden van rechtse verzinsels, die de NRC weer verder had verspreid. Ook is de Telegraaf aangesproken als schuldige in het verspreiden van narigheid.

Eerder dit jaar stond ook NOS een paar keer onder vuur omdat zij eenzijdige en te rechtse berichten verspreiden. Ook de NOS heeft toen toegegeven aan hun fout en hebben deze fouten openlijk en onder druk gecorrigeerd.

Nederland wil eerlijker nieuws, daar heeft Nederland recht op en dat krijgen ze nu. De tijden zijn veranderd en de mediamacht is aan het verschuiven naar meer links en meer naar de burgers toe. Uit de eerdere genoemde ontwikkelingen heeft dat een goed effect. En terecht.

Artikel door George Arakel / Video door Kevin P. Roberson


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in