Het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een half miljoen euro aan het Rode Kruis gegeven voor hulp aan de inwoners van de Gazastrook. Het Rode Kruis liet weten zelf nog uit eigen zak zo een 30.000 euro aan dat bedrag toe te voegen.

Het geld zal gebruikt worden voor medicijnen en medische uitrusting voor hulpverleners en ziekenhuizen in het Palestijnse gebied en Israël. Met het geld zullen ook ambulances worden gerepareerd en zullen er huishoudelijke artikelen en hygiëne pakketten worden gekocht.

Koning Marokko
Twee weken geleden gaf de koning van Marokko al 5 miljoen dollar voor hulp aan de slachtoffers van de Gazastrook. Daarnaast stelde Marokko eigen ziekenhuizen beschikbaar en beloofde slachtoffers daarheen te halen voor verzorging en zorgde Marokko voor huishoudelijke artikelen en hygiëne pakketten voor de inwoners van de Gazastrook.

Turkije
Vrij direct na Marokko maakte ook Turkije bekend hulp te gaan bieden aan Gaza. Turkije heeft vier generatoren verzonden die de waterstations, die beschadigd zijn door de bombardementen in de Gazastrook moeten voorzien van energie. Ook heeft Turkije 15 duizend voedselpakketten verzonden naar de Gazastrook.


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in