Moslims in Nederland starten een actie met de hashtag #nietmijnislam als reactie op de ontstane sfeer ten opzichte van moslims naar aanleiding van de aanslag van gisteren in Frankrijk op de satirische krant Charlie Hebdo.

Moslims willen laten weten dat de aanslag die gisteren is gepleegd niet in de naam van hun islam is gepleegd. Niet de islam waar zij in geloven.

“Wij zijn de Nederlandse moslims en we hebben een boodschap voor jou. We hebben genoeg van diegenen die onze religie van vrede hebben gekaapt. Zij die onze religie van harmonie verminken met hun extreme ideeën en interpretaties. Zij die ons, moslims en niet-moslims, bedreigen en kwetsen omdat wij niet willen leven als zij. Deze personen en groepen claimen dat hun gewelddadige daden gerechtvaardigd worden door de islam,” is te lezen op hun Facebook pagina.

Ze laten weten er genoeg van te hebben dat hun religie misbruikt wordt. Ook laten zij weten dat ze er genoeg van hebben om niet gehoord te worden.

“Genoeg is genoeg. Wij weigeren om onze stem niet te laten horen. Wie zijn wij? Wij zijn de meerderheid. Die meerderheid waar vaak over gesproken wordt, maar nooit met.”

Zij eisen podium voor de vredelievende islam. De islam waar de meerderheid van de moslims in gelooft.

“De islam waar gewelddadige mensen presenteren is niet onze islam, zij misbruiken de islam,” zeggen ze.

Ook willen ze voor een andere beeldvorming zorgen in de media door zelf met de discussie te bemoeien. Echter hebben zij het gevoel dat genuanceerde moslims die de islam als vrede presenteren geen podium krijgen in de media. De media laat een eenzijdige beeld zien vinden zij.

“Wij zijn diegenen die niet worden uitgenodigd bij Pauw of De Wereld Draait Door want wij staan voor nuance en harmonie in plaats van extreme standpunten en conflicten. Wij zijn de “silent majority” die over het hoofd gezien wordt, want we zijn nooit stil geweest.”

De Facebook pagina die zij hebben opgericht heeft inmiddels al bijna vierduizend likes verzameld in minder dan een dag.

Video’s
Massaal maken moslims video’s waarin zij zich distantiëren van gewelddadige acties in de naam van de islam en vertellen daarbij dat dit niet hun islam is. Deze video’s worden vervolgens gedeeld op hun Facebook pagina, Twitter en Youtube.

Oproep
De initiatiefnemers roepen alle moslims op om ook video’s te maken met de hashtag #nietmijnislam.

“Het is de bedoeling dat je een filmpje of foto maakt. Daarin geef je aan waarom de aanslag in Parijs niet jouw islam vertegenwoordigt. Plaats dat filmpje /foto zowel op de pagina nietmijnislam als op je eigen FB-pagina.

Niet omdat we verantwoordelijk, medeplichtig of betrokken zijn met de aanslag, maar juist om onze mooie religie te beschermen tegen deze barbaren die onze religie beschadigen met hun ideeën en daden.”


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in