In Breda is in de middag van 11 februari omstreeks 13:10 uur een auto in het water terecht gekomen, na eerst met een andere wagen in botsing te zijn gekomen. Een Marokkaanse jongen zag dit gebeuren, sprong het water in en redde samen met een voorbijganger het leven van de bestuurder.

Een oplettende leerling van Marokkaanse afkomst die op een naastgelegen school in de les zat, zag het gebeuren en aarzelde geen moment. Hij rende naar buiten, kroop door een klein gat in een hek en sprong het koude water in om de man, samen met een voorbijganger, te redden.

De man zou al in shock zijn waardoor hem uit zijn auto halen best moeilijk bleek. Maar het is de Marokkaanse Aimen en de voorbijganger wel gelukt!

Aimen Salmi vertelt: “We zaten in de les en waren gewoon aan het werk. Opeens zagen we een man in het water rijden, dus gingen we er naar toe. Mijn leraar wilde in het water springen, maar ik dacht, ik ga wel liever.” Hiermee verrichtte hij een heldendaad samen met de voorbijganger.

Dankzij het snelle handelen van Amien en de voorbijganger kon de verongelukte bestuurder gered worden. Hij hield er geen zware verwondingen aan over.


Niets missen? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.