Foto door: Bilal Chahal


De succesvolle allochtone Nederlander krijgt opnieuw de credits die hem of haar toekomen: aanstaande zaterdag 27 november vindt namelijk weer het jaarlijkse TANS-gala plaats, een initiatief van Ambitious Networking Society, waarbij hoogopgeleide Marokkaans Nederlandse talenten in verbinding worden gebracht met overheden en culturele instellingen. De avond zal geheel in het teken staan van de uitreiking van de Tans Achievement en Talent Award.

Eigenzinnig TANS
Ooit opgericht met als doel om Marokkaanse Nederlanders positief naar voren te brengen, is TANS nu vooral actief als bruggenbouwer tussen talenten met een Marokkaanse en autochtone culturele achtergrond. Het bijzondere is overigens dat TANS zichzelf verankerd heeft in de samenleving via sponsoring door bedrijven en dat overheidssubsidies daarbij achterwege zijn gelaten. Iets dat bij andere initiatieven die met cultuur of verdraagzaamheid te maken hebben, wel de regel is. Die initiatieven kwamen zichzelf de afgelopen jaren vervelend tegen toen de door de recessie de subsidiekranen dichtgedraaid werden. TANS ontsprong die dans door haar eigenzinnigheid waarmee het zich door de samenleving beweegt.

Kunst & Cultuur
Niet de minste namen bijten op dit moment hun nagels weg; Achmed Akkabi (groot acteertalent), Sanae Orchi (voormalig presentatrice bij AT5 en nu bij Powned in beeld als reporter) en Abdelkarim el Fassi (documentaire- en filmmaker) horen op die avond wie van hen in de categorie Art & Culture winnen.

Ware leiders
Een echte inspirator is natuurlijk ook een leider, iemand die voor de troepen uit loopt. Daarom wordt het belang van het thema Leadership extra benadrukt via de categorie Leadership. De genomineerden: NIDA-leider Nourdin el Ouali heeft binnen zeer korte tijd een politieke beweging opgezet, waarbij elke Rotterdammer wordt aangesproken op zijn of haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en met succes, want hij haalde met zijn aanpak de Rotterdamse gemeenteraad. Ook Illias Zian heeft zich een ware leider getoond door pal voor de rechten van Marokkaans Nederlandse homo’s te staan en Yassin Elforkani die als imam jongeren motiveert om bewust in de samenleving te staan zijn genomineerd in deze categorie.

Wie er wint horen we dus pas op de avond zelf, maar als je erbij wilt zijn: Kaarten kun je hier bestellen. Je kan ook stemmen op je favoriet.

(Door: Bouchra Aouriaghel)


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in