Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter


De Marokkaanse ambassadeur in Nederland gaat een officiële klacht indienen tegen het gewelddadige optreden van de Haagse politie tegen Marokkaanse Nederlanders in de Schilderswijk. “Ik ben er ziek van”, zegt ambassadeur Abdelouahab Bellouki tegen de NOS.

De ambassadeur waarschuwt dat een dergelijke aanpak van Marokkanen kan leiden tot provocaties en ernstige problemen.

Hardhandig

Bellouki verwijst naar het optreden van de politie op 6 september, waar twee agenten op de Hoefkade een 14-jarige jongen zonder aanwijsbare reden hardhandig tegen de grond werkten. Zijn toegesnelde vader werd met kracht weggeduwd en geslagen; protesterende omstanders kregen klappen met de wapenstok.

Volgens de politie hinderden de jongen en zijn vader de agenten die met een andere zaak bezig waren. De politie zegt in een reactie dat beelden die de ambassadeur heeft gezien niet het hele verhaal vertellen.

Volgens politiechef Paul van Musscher werden op een eerder moment agenten aangevallen door bewoners. Dat was de aanleiding voor het optreden van de politie. Of het optreden gerechtvaardigd was, moet onderzoek van het Openbaar Ministerie naar het incident uitwijzen.

Vakantie

De ambassadeur zag de beelden van het incident op de Berberse nieuwssite Nadorcity.com tijdens zijn vakantie in Marokko. Eenmaal terug in Den Haag, bezocht hij direct de familie van de jongen die door de politie werd aangepakt.

“Ik ben geschokt en met afgrijzen vervuld. Ik kan niet geloven dat zoiets gebeurt in deze stad van vrede en gerechtigheid”, zegt Bellouki. “Ik ben niet blind voor wat Marokkanen hier doen. (…) Ik vraag alleen dat ze met respect worden behandeld. Iedereen moet gelijk behandeld worden.”

Consequenties

De ambassadeur benadrukt de risico’s van provocatie door de autoriteiten. “In andere landen zijn veel voorbeelden van waar dit toe kan leiden. Niemand moet die kritische grens willen passeren. Dit soort gedrag moet heel snel afgelopen zijn.”

Bron: NOS


Op de hoogte blijven van meer nieuws? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in