We kennen allerlei Magazines, sommigen bestaan lang en lezen we graag, velen floppen in het eerste jaar en verdwijnen weer uit de markt. Dat laatste is zeker niet het geval voor een bijzonder magazine in mooie felle kleuren met het thema Marokkaanse fashion & lifestyle.

We hebben al eerder van ze gehoord maar nu in het bijzonder, want het succes van Hoda Magazine is een feit! Afgelopen woensdag vierde dit vrouwen magazine haar 1 jarig bestaan en ligt het blad inmiddels in verschillende winkels te koop. Volgens de eigenaresse, Hoda Hamdaoui, is dit nog maar het begin. Het magazine wil dan ook het liefst internationaal doorbreken nu het succes in Nederland groeiende is.

Feest
Vanwege het 1 jarig bestaan van het blad organiseerde Hoda Magazine een jubileum feest in Driebergen-Zeist en voorbeeld-allochtoon.nl was aanwezig met een bos bloemen en bonbons. Het was een waanzinnig feest met Marokkaanse soep, goodiebags, prijzen die werden gewonnen en leuke shows die te bewonderen waren. Onder de shows waren DJ Aromi die gedurende de hele avond het publiek heeft vermaakt met feestelijk muziek, de Nederlandse dichter Derek Otte blies het publiek weg met zijn gedicht over de verschillen en overeenkomsten van Marokkanen en Nederlanders, op een humoristische, confronterende en op een eigenwijze manier, de opkomende Marokkaanse commedian Hicham Ennadre wist het publiek aan het lachen te krijgen en te houden met zijn grappen over voornamelijk Marokkanen en Nederlanders, maar ook Turken moesten eraan geloven in zijn grappen.

Frenchonista
Ook de Marokkaanse ontwerpster Samia Taika uit Frankrijk was aanwezig bij het feestelijk evenement van Hoda Magazine. Zij had wel een heel bijzonder verassing voor Hoda. De ontwerpster en eigenaresse S. Taika van het merk Frenchonista had een tas ontworpen speciaal voor Hoda Hamdaoui geïnspireerd door Marokko. Zij schonk dit cadeau in 3 verschillende kleur ontwerpen publiekelijk aan Hoda tijdens het feest. Een van de tassen ziet u hier op de foto in de hand van Hoda Hamdaoui.

Dat het Marokkaanse Magazine groot aandacht heeft weten te trekken mag ook duidelijk zijn. Onder de aanwezige gasten ondervonden zich dan ook een aantal opmerkelijke personen. Zo was acteur en model Larbi Ahmed Salah (bekend van de film Snackbar), Boutaina Azzabi en Mimoun Ouled Radi (bekend van Shouf Shouf Habibi) aanwezig bij het feest om te feliciteren en een bosje bloemen af te leveren. ‘’Er waren lieve mensen met mooie woorden en het was bijzonder gezellig en positief, een geslaagd feest’’ aldus Hamdaoui. Ook de aanwezige gasten gaven aan erg onder de indruk van het georganiseerde feest te zijn en zich te verheugen op volgend jaar.

Voor nu ligt de nieuwe, speciale editie van het blad te koop. Extra dik, in het teken van het 1 jarig bestaan en met bijzondere verhalen.Voor diegene die nieuwsgierig zijn geworden naar het blad bezoek dan eens de website ditishoda.nl.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in