Afgelopen woensdag 7 mei deden Nourdine Tighadouini en Frank van der Linde aangifte tegen GeenStijl, PowNed en Ismo. Na een opgestarte haatcampagne tegen deze twee heren door GeenStijl zijn Nourdine en Frank met de dood bedreigd door lezers van GeenStijl. 

Ingezonden brief
Op 30 april publiceerde het Parool een ingezonden brief  van Nourdine Tighadouini waarin hij zijn zorgen uitsprak over de taalgebruik en woordkeuze van GeenStijl ten opzichte van minderheidsgroepen in Nederland. Nadat Nourdine zijn zorgen uitspraak bij het parool, werden Nourdine en GeenStijl uitgenodigd om aan te schuiven bij Pauw en Witteman om in discussie te gaan met elkaar. GeenStijl liet het afweten, achter een toetsenbord ongezien schrijven en geen weerwoord krijgen leek hen veiliger. GeenStijl deed huilie huilie op hun website en startte daarna een haatcampagne tegen Nourdine en Frank.

Aanzetten tot haat
Nourdine vertelde in zijn ingezonden brief dat justitie GeenStijl wel eens onder de loep mag nemen wegens hun haatzaaiende taalgebruik. Voordat Nourdine het wist was GeenStijl haat aan het zaaien tegen hem en Frank van der Linde. GeenStijl creëerde steeds meer haatgevoelens van haar lezers tegen deze twee heren en maakte vervolgens het woonadres van Frank van der Linde bekend aan haar lezers, vertelt Frank in het zelf opgenomen filmpje hieronder.

Doodsbedreigingen
Sinds het aanzetten van haat door GeenStijl tegen Nourdine en Frank ontvangen de heren bedreigingen. Het begint met zinnen als ”jij gaat kanker harde en doffe klappen krijgen” tot ”het moet aflopen als Folkert van der G”. Frank geeft zelfs aan om niet meer thuis te durven slapen en sinds de doodsbedreigingen steeds op zijn hoede is. GeenStijl neemt de bedreigde situatie, die door hun haatcampagne tegen de heren is ontstaan, niet serieus.

Wegschuiven van haat zaaien
Nadat Nourdine in het interview met PowNed een opsomming deed van de haatzaaiende woorden als ’nigger’ en ’sandniggers’ die GeenStijl geregeld gebruikt monteerde PowNed de fragmenten zo achter elkaar dat het leek net of Nourdine dat zou zeggen. Daarna zijn deze verdraaide fragmenten actief verspreid bij PowNed, GeenStijl en Dumpert. Vervolgens wordt door GeenStijl en PowNed gezegd dat Nourdine deze woorden zelf gebruikt zou hebben en dat ze haatzaaiend zijn. Wat een regelrechte bekentenis is dat ze zich ervan bewust zijn dat deze woorden haatzaaiend en kwetsend zijn. Dat ze het in de mond van Nourdine hebben gelegd is niet zo erg, de website van GeenStijl staat immers vol met de haatdragende en kwetsende woorden en kunnen dienen als bewijs.

Nourdine en Frank geven hun strijd tegen de haatzaaierij van GeenStijl en PowNed niet op en hopen dat justitie snel in actie komt en een einde maakt aan de doodsbedreigingen en haat-campagnes.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in