Leidenaar Jos van den Broek heeft 50 rode en witte rozen opgehangen rond de Al Hijra moskee in Leiden om met dit signaal de golf van blinde intolerantie en haat jegens de Leidse moskee tegen te gaan. “We laten ons niet gek maken door haatzaaiers,” zegt Jos. 

Jos van den Broek, verbonden aan de Universiteit Leiden, hing begin deze week vijftig witte rozen rond het hek van de Moskee in Leiden. Andere Leidenaren konden dan rode rozen erbij hangen. En dat gebeurde ook. Steeds meer mensen hingen er zelf ook rozen.

Dit signaal was nodig, vond Van den Broek, gezien de toenemende haatzaaiende opmerkingen en de recente bekladding van de moskee.

“Het leven gaat niet altijd over rozen, maar verdraagzaamheid is de enige weg. En we moeten in elkaar blijven geloven,” aldus Van den Broek op Facebook. “Met het bekladden van de moskee besmeur je mij, besmeur je mijn samenleving, besmeur je het beste wat de Leidse samenleving mij te bieden heeft: tolerantie en respect voor elkaar. Ik schaam me diep, deze golf van intolerantie kunnen en mogen we niet toestaan.”

‘Laat de haat niet winnen’
Donderdag waren de rozen al grotendeels van het hek gerukt. Van den Broek: “Zo’n vorm van blinde intolerantie maakt verdrietig, maar dit weekend hang ik nieuwe rozen op. We laten de haat niet winnen.”

Voor wie Van den Broek wil steunen in zijn verbindende actie en zelf rozen wil ophangen, kan de moskee vinden aan Haagweg in Leiden.

Bron: dichtbij.nl
Foto: Jos van den BroekYellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in