Een 37-jarige vrouw uit Breda heeft donderdagmiddag een 29-jarige moslima aangevallen omdat zij een hoofddoek droeg. De dader is aangehouden. 

Een hoofddoek dragende moslima van 29 jaar is afgelopen donderdagmiddag aangevallen en mishandeld door een 37-jarige vrouw. Ze kreeg klappen van de vrouw en zij trok haar hoofddoek van haar hoofd.

Het incident vond aan de begin van de middag plaats in de Brasschaatstraat. De aangevallen vrouw is lichtgewond geraakt. De vrouw die haar had aangevallen was gevlucht, maar werd later op de middag alsnog aangehouden door politie.

Motief
Er wordt gespeculeerd dat de aanvaller een ‘’moslimhater’’ zou zijn, echter is dit nog niet bevestigd. Steeds vaker gebeurt het dat moslima’s door onbekende blanke niet-moslim mannen op straat aangevallen worden, bespuugd worden en hun hoofddoek van hun hoofd wordt afgerukt omdat ze islamitisch zijn. De kenmerken van dit incidenten in Breda komen erg overeen met eerdere incidenten, maar er is nog geen bevestiging over het motief van de aanvaller.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in