Een zwarte man in Alabama ging naar een ‘supermarket’ om wat boodschapjes te halen en werd door een racistische winkelmedewerker gevolgd als een magneet.

Net als in Nederland, komt ook in Alabama etnische profilering vaak voor en dus ook voor veel allochtonen herkenbaar. Je loopt een winkel binnen en één van de medewerkers besluit om jou op de voet te volgen en in de gaten te houden. Dat overkwam ook deze man.

Lees ook: Jongen filmt racistische supermarktmanager

De achtervolger maakt er geen geheim van dat hij de donker gekleurde klant aan het volgen is. De klant besloot om deze bizarre achtervolging te filmen met zijn telefoon. De man die de dupe is van etnische profilering, kan de lol er wel van inzien. Het kat en muis spel vindt hij wel geinig en besluit daarom om wat gangpaden af te wisselen. De manier van de achtervolging en het voorspelbare gedrag van de winkelmedewerker maken de man aan het lachen.

Hij kan er gelukkig om lachen. Wij ook en we wilden daarom dit lachmomentje van etnische profilering in een winkel jou niet weerhouden.


Niets missen? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in